Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 8 augustus 2016

Slootjesdagen - Deel 2

Tijdens de IVN Slootjesdagen konden je spruiten afgelopen 11 en 12 juni kruipen, glibberen, speuren en alles ontdekken over slootjes. Graag wilde ik samen met de oudste ook wel eens op onderzoek in de vele slootjes bij ons in de buurt om zo samen een slootjesexpert te worden. Wij hadden ons niet aangemeld, want wij waren met vakantie, echter vroegen wij wel de gratis slootjeskaart aan. Het duurde even, maar uiteindelijk hebben wij de slootjeskaart ontvangen tijdens onze vakantie.

 
ondeugende spruit slootjesdagen

De spruiten konden niet wachten om met een bak en een schepnet op pad te gaan. Zeker toen wij terug kwamen van onze vakantie en een tuin vol hadden met kleine babykikkertjes! Deze hebben wij namelijk samen met de spruiten gevangen (ieeehhh) en samen weer in de sloot gezet. Sindsdien is de sloot achter ons huis een hot-item. Voor de spruiten omdat ze nieuwsgierig zijn over wat er in zit en bij ons als ouder om te zorgen dat ze er niet in vallen. Daarom zijn we nu bewust met de sloot bezig om te laten zien wat er allemaal inzit, maar ook wat de gevaren van een sloot zijn.

De spruiten vinden het prachtig om met hun spullen op pad te gaan. Veel heb je niet nodig. Aan een schepnet en een (doorzichtige) plastic bak heb je voldoende. Mocht je thuis nog eens goed naar je vangst willen kijken, dan is het handig om een potje met een deksel mee te nemen en een lepel om het eruit te scheppen. Als je een beestje in de potje mee naar huis wilt nemen is het wellicht handig als er gaatjes in het deksel zitten. Magnetronfolie over het potje  werkt trouwens ook prima.

 
LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten