Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 1 augustus 2016

(Anti) mug

Ze zijn er weer en ze zijn dit jaar meer veel. Muggen! Wij zitten er niet op te wachten. Jij ook niet? Hier enkele tips die je kunnen helpen en niet gelijk slecht zijn voor jezelf en je spruiten!

 
ondeugende spruit mug
Afbeelding: ryotakemasa.com

 

Insectenlamp

Wij scoorden een insectenlamp in de kringloopwinkel en deze werkt perfect. Fijn voor als je 's avonds nog even buiten wilt zitten. Voor op de slaapkamer zorgt het blauwe ligt wel voor een special effect. Je kan de lamp natuurlijk even aanzetten voor het slapen gaan en uitzetten wanneer jij of je spruiten daadwerkelijk gaan slapen.

Klamboe

Een klamboe boven je bed of boven het bed van je spruit. Zelf moet je oppassen dat je jezelf 's nachts niet rot schrikt als je in het donker naar het toilet moet. Voor je spruit vind ik het ook wel spannend, want misschien raken ze er wel in verstrikt wanneer ze nog klein zijn. Wel is de klamboe erg effectief!

 

Horren

Een effectief middel tegen muggen zijn horren, maar om nou voor al onze ramen en deuren horren aan te schaffen is wel een grote uitgaaf. 

Lichaamsgeur

Het schijnt dat wetenschappelijk is aangetoond en vastgesteld dat muggen worden aangetrokken door je lichaamsgeur.  Ga dus altijd bij iemand in de buurt zitten waarvan je weet dat diegene altijd word gestoken ;) Houden ze jou voor gezien. Je kan weinig tot niets doen aan je lichaamsgeur. De geur wordt namelijk grotendeels geproduceerd en uitgescheiden door de bacteriën in de haarzakjes die diep in je poriën zijn gelegen. Je kan het dus misschien even maskeren, maar je houdt meneer en mevrouw mug niet zomaar voor de gek!

 

De elektrische vliegenmepper

Wie kent hem niet!? Zo een klein tennisracket met batterijen erin en wanneer je een insect ermee aanraakt worden ze gegrild.

 

Kleding

Bedek je lichaam zoveel mogelijk met kleding en je hebt minder kans op gestoken te worden. Al moet je daar op een warme zomeravond misschien niet gelijk aan denken....
  

Citroen

Muggen gaan niet weg van citroen. Maar citroen overheerst en hierdoor kunnen muggen je lichaamsgeur niet meer ruiken. Door bepaalde sterke luchtjes van planten maar ook citroenen kunnen ze ons niet meer ruiken. Je hoeft jezelf niet altijd in te smeren je kan je ook in de buurt van bepaalde planten gaan zitten, zoals goudsbloem, citroentijm, geurende geraniums, basilicum of citrus planten.

Muggenbult

Mocht je nou toch gebeten zijn dan kan je azijn of ui op de bult smeren. Maar wist je dat je ook een blaadje van de klim-op kunt gebruiken? Eerst even goed kneden en dan over de bult heen wrijven.
Hoef je in de winkel niet allerlei middeltjes aan te schaffen. Probeer in ieder geval niet te krabben, dan gaat het nog meer jeuken.....

 Wat gebruik jij om de muggen uit de buurt te houden?

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten