Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 26 juli 2016

Spelletjes voor in de auto

Onze spruiten hebben zich keurig gedragen in de auto tijdens onze rit naar Frankrijk. Wij spelletjes gedaan om de spruiten te entertainen tijdens de 8 uur durende reis. Vandaag deel ik met jullie een paar leuke spelletjes tijdens de autoreis! Natuurlijk zijn er ook veel leuke spelletjes voor in het vliegtuig bij!


ondeugende spruit spelletjes auto vakantie

 

Dierenslang

Je noemt een dier, bijvoorbeeld ‘paard’. Iemand anders moet dan een dier noemen dat begint met de laatste letter van ‘paard’, bijvoorbeeld ‘dromedaris’. De volgende speler moet een dier met een ‘s’ verzinnen, enzovoort. Naast dieren kan je dit spelletje ook doen met plaatsnamen of iets anders.


Wie (of wat) ben ik?

Een spelletjes dat iedereen wel kent. Wie of wat ben ik? Iemand neemt een persoon of voorwerp in gedachten, de anderen moeten door vragen te stellen raden wie of wat dat is. De vragen mogen alleen met ‘ja’ of ‘nee’ worden beantwoord. De beurt gaat naar diegene die het goed geraden heeft!


Achterbankbingo

De ANWB Achterbankbingo is een ideaal spelletje voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar oud. Het spel is simpel: kijk onderweg in de auto óf op het vliegveld of je de items op je bingokaart ziet, kruis ze aan en wie als eerste alles gespot heeft, maakt BINGO en wint het spelletje. Je kunt de kaarten heel eenvoudig downloaden en zelf uitprinten. 


Auto in jouw kleur tellen!

Iedereen kiest een kleur. Dan spreek je een tijd af, bijvoorbeeld 10 minuten. In die tijd kijk je goed naar buiten en tel je de auto's die in de gekozen kleur voorbij komen. Als je spruiten al iets ouder zijn, kan je ze ook de nummerborden laten opschrijven. Diegene met de meeste in zijn of haar kleur heeft gewonnen!


Zoekboek!

Neem een leuk zoekboek voor je spruiten mee en geef ze opdrachten om dingen te tellen en te vinden. Zo kan je ze bijvoorbeeld laten zoeken naar een kleuren, nummers, voorwerpen en wezens. Volop mogelijkheden!


Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!

Natuurlijk mag DE klassieker onder de autospelletjes niet missen en dat is wat ons betreft 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet! Talloze varianten en dit spelletje kan overal en altijd!

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke ideeën. Vooral de dierenslang lijkt me erg leuk. Kende het spel al wel maar deze versie is nieuw voor me ;-)

    BeantwoordenVerwijderen