Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 21 juli 2016

(Gezonde) waterijsjes!

De Consumentenbond nam een paar populaire ijsjes onder de loep! Zeker met dit zomerse weer hebben wij standaard ijsjes in de diepvries. Ik zou willen zeggen dat ik altijd alleen 'gezonde' ijsjes in huis heb, maar dit is niet het geval. Raketjes en peren ijsjes zijn hier in huis favoriet. 

ondeugende spruit gezonde ijsjes
 Foto: Consumentenbond

In het artikel van de Consumentenbond schrijven ze dat waterijs eigenlijk superzoete ingevroren limonade is. Per 100 milliliter zit namelijk ruim 2 keer zoveel suiker in een ijsje als in bijvoorbeeld een pakje Wicky of Roosvicee Bosfruit. Toch krijg je met een waterijsje meestal minder suiker binnen, puur omdat ze vaak kleiner zijn dan een pakje sap of bekertje drinken. 
Als ik naar mijzelf kijk is het best raar dat ik ze eigenlijk nauwelijks sap geef en mocht het zo zijn is het verdund met water, maar ze wel af en toe een waterijsje geef. 

Iets wat ik dus eigenlijk weet, maar niet altijd bij stil sta. 
Vandaar dat ik maar weer eens de (kleine) moeite heb genomen om zelf ijsjes te maken voor de spruiten! Ik deel een paar lekkere recepten met jullie!
  

ondeugende spruit gezonde ijsjes
   

Wij hadden 2 grote watermeloenen in huis en daar kan je dus overheerlijke ijsjes van maken. Laura van laurasbakery.nl maakte dit lekkere recept met watermeloen en kiwi!


ondeugende spruit gezonde ijsjes


Op de site van Laura kwam ik ook nog een recept tegen van peren ijsjes. Deze ga ik binnenkort zeker testen! Op die doos van de  bekende peren ijsjes mag wel staan dat er 'echte' peren inzitten, maar er kan natuurlijk niets op tegen je eigen gemaakte peren ijsje!


Maak jij wel eens zelf ijsjes en ben jij 
         goed bewust van alles wat jij en je spruiten eten?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten