Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 29 juni 2016

ModderDag

Onze spruiten vallen vandaag met hun neus in de boter of beter gezegd de modder! Zij mogen namelijk deze ochtend gaan wennen op het kinderdagverblijf en dan mogen zij gelijk deelnemen aan de ModderDag! Ik weet ook heel goed dat zij daar helemaal niet vies van zijn en ik wens ze dan ook heel veel plezier!


ondeugendespruit modderdag

Spelen in de modder op ModderDag


125.000 kinderen in heel Nederland ontdekken tijdens ModderDag op woensdag 29 juni 2016 weer wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven. 3000 kinderopvang-organisaties, BSO’s, gastouders, basisscholen en bezoekerscentra organiseren allerlei activiteiten in en rond modder. 


Waarom ModderDag?Wie kan het verst glijden, de hoogste moddertoren maken of het lekkerste moddertaartje bakken? En dat is belangrijk. Want waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? Terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Wanneer kinderen vies mogen worden, nemen bijvoorbeeld creativiteit, nieuwsgierigheid en kwaliteit van spel toe. Het is goed voor het concentratievermogen en kinderen leren beter omgaan met risico’s als vallen en uitglijden. En niet te vergeten: buitenspelen in een natuurrijke omgeving draagt bij aan een positievere houding en gedrag tegenover natuur en milieu. 


ondeugendespruit modderdag


International Mud Day

International Mud Day is ontstaan in Nepal om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australiƫ, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittanniƫ sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vanaf 2016 wordt de ModderDag georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.


Ik ben benieuwd hoe ik ze aantref wanneer ik ze ophaal ;)


Doet jouw spruit ook mee aan de ModderDag? 

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten