Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 30 mei 2016

Waarom raad ik iedere moeder aan om naar yoga te gaan?

Vandaag geef ik antwoord op de vraag: waarom raad ik iedere moeder aan om naar yoga te gaan? Zelf ga ik nu iets meer dan 1 jaar elke week 1 uur naar de yoga en ik vind het heerlijk. Een vriendin van mij vroeg mij mee naar haar yogales en sindsdien ben ik om. Even me-time! Een moment voor mijzelf. Welke moeder wil dit niet?


ondeugendespruit yoga


Natuurlijk zijn er veel meer dingen te bedenken om even 'me-time' te creƫren, maar yoga is goed voor nog veel meer!

 

Yoga


Het beoefenen van yoga brengt lichaam, geest en ziel samen. Het uitgangspunt van yoga is de ademhaling via de buik. Door je aandacht bewust naar je adem te brengen, komen je geest en alle gevoelens in je lichaam tot rust. 

Welke moeder heeft dit nou af en toe niet nodig?'

 

Rust 


Deze rust geeft niet alleen fysiek meer ontspanning, maar het geeft ook meer rust in je hoofd. Yoga leert je om geestelijke en lichamelijke ballast los te laten en in het “hier en nu” te zijn. Dit verbetert de coƶrdinatie, concentratie en zorgt indirect voor een beter geheugen.

Met twee ondeugende spruiten in huis is rust soms het enige wat ik mis en dus is het heerlijk om die rust te vinden in de yoga. 

 

Conditie en houding


Yoga verbetert de conditie van het lichaam doordat het de spieren krachtig maakt en soepeler. De staande houdingen maken de beenspieren krachtiger en tijdens de les wordt er ook veel aandacht besteed aan je buikspieren. Maar je spieren worden niet alleen krachtiger, je maakt ze ook langer. Samen zorgt dit ervoor dat ook je houding wordt verbeterd door yoga. 

Ik spreek uiteraard voor mijzelf, maar zeker die buikspieren zijn niet meer wat het geweest is.

 

Ademhaling


Yoga brengt je emoties, gevoelens, en gedachten in balans, doordat de concentratie op de ademhaling je in het huidige moment brengt. De verdieping van de ademhaling zorgt voor een vergroting van de longcapaciteit en een lagere, dieper en rustiger ademritme verlaagt het stress-hormoon in je lichaam. 

Na een intensieve yogales slaap ik dan ook letterlijk en figuurlijk als een baby.

 

Benodigdheden


Je hebt helemaal niet veel nodig om yoga te beoefenen. Een matje om je oefeningen op uit te voeren en makkelijk zittende kleding is genoeg. Ja precies, die broek waarmee je 's avonds op de bank ploft ;)


Ik raad iedere moeder yoga aan! Namaste!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten