Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 19 mei 2016

Trampoline

Toen onze spruiten jarig waren kregen zij een trampoline van oma. Van vele ouders hadden wij gehoord dat dit 'het' ideale cadeau was. Nadat de trampoline een paar maanden in doos bij ons thuis had gestaan moesten we met dit mooie weer echt aan de slag. De trampoline staat nu in onze tuin en vandaag deel ik onze bevindingen van de trampoline. Is dit het ideale cadeau voor je spruit?

 

ondeugende spruit trampoline

Voordelen ingraaf trampoline 

 

Zoals je op de foto kunt zien kozen wij een trampoline die je in moet graven. De belangrijkste reden hiervoor is de veiligheid (maar het oog wil uiteraard ook wat). Een ingegraven trampoline blijkt veiliger te zijn, dan een trampoline op pootjes. Er gebeuren namelijke gemiddeld minder ongelukken met een trampoline die ingegraven is dan met een trampoline die op pootjes staat. Een trampoline op pootjes met veiligheidsnet is uiteraard ook veilig, maar deze is dan helaas weer redelijk opzichtig.
Daarbij is het voor kleine spruiten makkelijker om op een ingegraven trampoline te klimmen dan op een trampoline met pootjes. Hierbij maak je toch weer vaak gebruik van trappetje o.i.d. 


ondeugende spruit trampoline

 

Nadelen ingraaf trampoline


Het grootste nadeel is dat er een vrij grote kuil gegraven moet  worden. Dit is inderdaad aardig veel werk (volgens papa), maar met een beetje hulp is dit in een halve dag goed te doen. 
Bovendien heb je meer kans om vuil op de trampoline te krijgen omdat hij dus laag bij de grond staat. Een afdekhoes om dit vuil weg te houden is dus zeer raadzaam. 
Ten slotte is er minder luchtverplaatsing onder de trampoline, omdat de lucht minder goed weg kan. Als er gesprongen wordt en de lucht kan helemaal niet weg dan springt de trampoline niet goed en heb je kans dat de trampoline rand gaat klepperen.
Mocht jij ook een trampoline willen ingraven dan zijn er verschillende instructie filmpjes te bekijken online en bij de aanschaf van onze trampoline zat een duidelijke omschrijving toegevoegd.

Zijn wij tevreden?

 

Onze spruiten van 3 1/2 en 1 1/2 zijn tevreden. De jongste spruit heeft eerst de kat uit de boom gekeken en wanneer hij nu buiten is pakt hij zijn kans. Als ouder moet je er wel opletten dat hij niet zomaar ineens met zijn schoenen aan op de trampoline aan het springen is. 
De oudste vraagt elke dag of hij even mag springen. Hij is dan (nog) niet hele dag aan het springen, maar wisselt graag zijn activiteiten af. Het nadeel daarvan is dat hij wel 9 van de 10x met zijn sokken door de tuin banjert. Schoenen uit doen is namelijk een eitje, maar aandoen....maar dat komt vast ooit wel goed!
Wij zijn ook tevreden. De trampoline is echt een aanwinst. Ze kunnen er zelf op en afklimmen en ze hebben de grootste lol op de trampoline. Wij denken nog jaren plezier te hebben van dit cadeau!..


Hebben jullie een trampoline en wat zijn jullie ervaringen? 


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

 
   


4 opmerkingen:

 1. Ik wil er nog wel eentje. Zou hem eerst ingraven maar manlief wil toch niet zo'n groot gat in de tuin. Dus wordt t zo'n lomp ding met net. Ach ja. De mijne zijn al iets ouder dus het erop klimmen zal wel wat makkelijker zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt nu natuurlijk altijd de troef achter de deur dat jullie kleine spruit er ook op wil spelen ;) Misschien dat hij dan toch wil scheppen!

   Verwijderen
 2. Ik heb er geen maar wil er graag eentje. Vrienden van ons hebben een ingegraven en zijn er tevreden over. Buren een staande en zijn er ok tevreden over... Wij willen die waar je het minste onderhoud aan hebt hahahha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Snap ik helemaal! Ik heb mijzelf ook absoluut niet bemoeit met het ingraven. Is toch een mannending ;)

   Verwijderen