Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 2 mei 2016

De kleine Houdini en zijn gordel....

Onze oudste spruit was een spruit die heerlijk in de kinderwagen of in de auto kon zitten. Het maakte hem niet uit hoelang, als er maar wat te zien was. De jongste  spruit denkt hier helaas (voor ons) iets anders over....hij is een kleine Houdini!


De jongste spruit wil ten eerste liever niet in de kinderwagen. Hij denkt dat hij met 1 1/2 al heerlijk alles kan lopen. Hij weet zich in de tijd dat ik hem optil om in de kinderwagen of autostoel te zetten, zich in zodanige plank (mijn yogadocente zou trots zijn) te veranderen, dat het vrijwel niet mogelijk is om vast te zetten.
Als ik hem dan met veel moeite in de kinderwagen heb gekregen, begint hij direct met UIT! Ik moet dan vrijwel alles uit de kast halen om hem te laten zitten. Wanneer hij er eenmaal van overtuigd was dat hij er toch echt niets aan de situatie veranderen, neemt hij er genoegen mee en blijft zitten. Maar of dit voor lang is....
 
Dit zelfde geldt voor het autostoeltje. Wanneer ik de plank situatie overwonnen heb is het altijd nog een heel gedoe om hem daadwerkelijk in de gordels te krijgen. Met 2 handen ben je dan ook nergens en een paar reserve zouden mij goed van pas komen! Als hij eenmaal zit en hij realiseert dat hij geen kant meer op kan keert de rust terug.....voor even!
 "Toch schrikken wanneer je met 120 km/u over de snelweg rijdt en je hoofdsteun ineens wordt vastgegrepen door 2 kleine handjes."


 Sinds kort heeft hij ergens een truc van 'de grote Houdini' geleerd. Hij weet zich uit zijn gordel te wurmen. Of het nou kinderwagen is of autostoel, ineens heeft hij zijn armen eruit... Toch schrikken wanneer je met 120 km/u over de snelweg rijdt en je hoofdsteun ineens wordt vastgegrepen door 2 kleine handjes. 
Ik ben dan ook sinds de laatste tijd veel langer onderweg met de auto, omdat ik pitstops moet maken om hem weer in de gordels te krijgen....

Onderschat ook niet wat een spruit allemaal meer kan wanneer zijn armen uit de gordel van de kinderwagen zijn. Zijn reikwijdte is dan enorm en zo krijgt boodschappen doen er nog een paar extra hindernissen bij. 
Uiteraard doe ik tijdens het boodschappen nog een poging om de armen terug te wurmen onder een luid UIT geschreeuw, terwijl ik met de ogen in mijn achterhoofd de oudste spruit in de gaten houdt.
 
Momenteel zit er niets anders op om (nog) meer tijd uit de trekken voor een trip met de auto of kinderwagen. En er vooral in blijven geloven dat het een fase is die hopelijk snel voorbij is....
 


Hebben jullie tips om onze kleine Houdini geen kans te 
geven om zijn trucks uit te voeren? 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten