Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 26 mei 2016

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Het is al een tijdje geleden dat wij een kinderboek onder de loep namen! Vandaag is het tijd voor het boek 'Er ligt een krokodil onder mijn bed!' van de schrijvers Ingrid en Dieter Schubert. Een 'oud' boek in een nieuw jasje!

Het boek gaat over krokodil Karel en Lotje. Krokodil Karel heeft het te bont gemaakt en wordt weggestuurd door zijn dierenvriendjes. Zo ver weg dat Lotje krokodil Karel onder haar bed vind. Maar Lotje is niet bang!

In de oude versie van 'Er ligt een krokodil onder mijn bed' overwonnen talloze kinderen hun angst voor het donker overwonnen met dit favoriete prentenboek. Maar kindjes veranderen en de schrijvers vonden het tijd voor een update!

In de nieuwe versie is Lotje absoluut niet bang en temt Karel de krokodil met een hoepel. Ze worden beste vriendjes. Ze bakken onder andere pannenkoeken, knutselen een krokodil en gaan onder de douche. Na het lezen van het boek kan jouw spruit vol vertrouwen naar bed! Ze zijn niet meer bang voor een krokodil onder hun bed!

Het is een leuk boek om voor te lezen. Ook is het leuk om aan de hand van het boek activiteiten te ondernemen met je spruit. Zoals spelen met een hoepel of samen pannenkoeken te bakken. Net als Lotje en Karel!

Het boek heeft mooie illustraties en leest makkelijk weg. Het verhaal is precies lang genoeg voor het slapen gaan!


Het boek is onder andere te koop bij Bol.com voor 13,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten