Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 8 april 2016

Traktatie voor Koningsdag!

Deze week deelde ik met jullie als mijn Koningsdag outfit inspiratie, maar zo een feestelijke dag kan natuurlijk niet zonder lekkere gezonde traktatie. Speciaal voor Koningsdag maakt ik iets leuks!


ondeugendespruit koningsdag traktatie


Zoals jullie misschien al van mij weten maak ik liever iets wat niet te ingewikkeld is en met spulletjes die je 9 van de 10x gewoon in huis hebt. 

Koningsdag snacks!


Bij Koningsdag denk ik in eerste instantie aan de kleur oranje en bij een kijkje in mijn koelkast waren de wortelen het eerste waar ik wel iets mee kon. Ik kreeg het idee om daar kroontjes van te maken. In eerste instantie dacht ik dat het 'veel' werk zou zijn, maar dit viel dus reuze mee. Eerst de wortelen raspen en wassen en je kan aan de slag. Pak een scherp mesje en snijd eerst een stuk wortel af. Kijk zelf even hoe groot je de kroon wilt maken, ik sneed ongeveer plakjes van 2 centimeter. Vervolgens ga je aan 1 kan van de wortel kleine driehoekjes snijden. Pas hier wel mee op, want wortels gaan snel kapot en dan kan je weer overnieuw beginnen. Binnen no-time had ik een paar kroontjes gemaakt. 

Van alleen kroontjes van wortels lopen mij spruiten nog niet echt warm, dus ik moest er iets bij verzinnen. Het leek mij wel leuk om er poppetjes van te maken op een stokje. Natuurlijk kan je de poppetjes variëren met ingrediënten. Zo gebruikte ik nu kaas, tomaatjes, gedroogde abrikozen, komkommer en uiteraard wortel. Voor de komkommer en de kaas maakte ik gebruik van vormpjes. 

Het is niet alleen leuk om ze voor je spruiten te maken, maar ook om samen met je spruiten te maken!

Welke ingrediënten zou jij gebruiken voor 
deze Koningsdag traktatie

Veel plezier en eet smakelijk!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

2 opmerkingen: