Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 21 april 2016

Om op te eten!

De oudste spruit vroeg wanneer hij weer een verrassingsboterham kreeg! Het was inderdaad al een tijdje geleden dat ik iets leuks voor de spruitjes had gemaakt met eten. Met een greep uit de koelkast en de voorraadkast maakt ik een nieuwe creatie. Dit keer is het een hondje geworden!


ondeugendespruit traktatie hondje

Benodigdheden:

- Beschuitje of rijstwafel
- Smeerkaas (of ander beleg)
- Pijnboompitjes (of bijvoorbeeld rozijntjes)
- Plakje cervelaat
- Soepstengel
- Druiven   
- komkommer
- Tomaatje

Leg het plakje cervelaat op het bord. Smeer het beschuitje met beleg en leg het op het plakje cervelaat. Snijd een paar plakjes komkommer. Gebruik er 1 voor de deur. Snijd 1 plakje door de helt en maak er oortjes van en tot slot snijd je bij 2 plakjes er een driehoekje uit, zodat het pootjes zijn. 
Snijd een tomaatje door de helft en gebruik een helft als neusje. De pijnboompitjes zijn de neusgaatjes. Twee druiven als oogjes en een stukje soepstengels als staart en je hebt een hondje om op te eten! 

Onze spruiten waren weer erg enthousiast en hebben bijna alles opgegeten. Behalve de tomaat, want die lusten ze beide niet. Maar, ach de appel valt niet heel ver van de boom, want ik vind ze zelf ook niet heel erg lekker. Echter proeven ze het wel elke keer weer, zeker wanneer je het op een andere manier aanbied. (Trappen ze er stiekem toch weer in)

Toen ik later nog eens goed naar de foto keek zag ik dat wanneer ik de hond een krulstaartje had gegeven, het een heel leuk varkentje had geweest ;) Oink oink!


Eet Smakelijk!

Wil jij ook je spruiten verrassen? Kijk dan 
hier voor meer inspiratie!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

2 opmerkingen:

  1. Oh wat schattig!! Elke keer weer zeg ik dat ik ook eens ga proberen, maar vaak zoveel tegelijk bezig dat het vlug boterhammen smeren geblazen is zodat ze kunnen eten :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sommige zijn echt niet heel veel werk! En vaak probeer ik het in het weekend te maken wanneer het thuis 'rustiger' is!

      Verwijderen