Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 11 april 2016

Klussen met spruiten!

Iets meer dan 2 jaar geleden kochten wij een ander huis. Geen klus huis, maar een huis dat iets gedateerd was (is). Er hadden oude mensen in gewoond en we dachten dat we het wel 'even' strak konden trekken. Behang van de muren, de kozijnen en muren allemaal fris wit, nieuwe keuken, garage ombouwen tot kantoor en zo kan ik er nog wel een paar noemen. Echter is klussen met spruiten toch een ander verhaal als zonder...

ondeugendespruit klussen

Poeh......het duurt allemaal iets langer als dat we in ons hoofd hadden. Als we naar het huis keken, zag we het zo allemaal voor ons. Even dit en dan pakken we even dat aan. In de praktijk valt dit tegen. Behang van de muur afhalen is niet 1,2,3 gedaan en zeker niet wanneer de vorige bewoners en een of andere superlijm heeft gebruikt, waardoor ook heel je gipsplaats meekomt. Zo duurt het verven van de kozijnen ook iets langer dan geplant. Schuren, ontvetten, afplakken, gronden en aflakken is niet in een middagje gebeurd. 

Nu is het klussen in principe allemaal wel te overzien, want het is allemaal cosmetisch. Geen gevalletje HELP mijn man is klusser. No worries! Dat de deurposten nog steeds donkerbruin zijn is puur mijn 'probleem'. Ik ben tenslotte diegene die er dagelijks naar moet kijken en het niet mooi vindt. De deur gaat prima open en dicht in welke kleur de deurpost ook is.

Nu zou het klussen ook een stuk sneller gaan wanneer we niet 2 spruiten hadden rondrennen die heel veel aandacht trekken. Ze zijn graag overal bij en ook graag 'helpen'. Zo kan er bij ons in huis geen schilderijtje opgehangen worden, zonder dat onze spruiten inclusief kluskoffer erbij zijn om heerlijk in de weg te staan. Uiteraard proberen wij verschillende afleidingsmanoeuvres, maar helaas werkt dit niet. Bij het eerste geluiden van de boormachine zijn zij erbij.

We hebben er ons maar bij neergelegd. Klussen gaat stapje voor stapje en deze stapjes zijn helaas klein. Of papa of mama doet een klusje en de ander probeert met man en macht om de spruiten uit de buurt te houden.

Ons huis is nog helaas nog niet 'VT Wonen proof', maar misschien zal het ooit zover komen! En anders komen de bruine deurposten misschien wel weer in ;)


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

2 opmerkingen:

  1. Als je kleine kinderen hebt rondlopen valt klussen niet mee inderdaad. Ook niet als je twee linkerhanden hebt trouwens : )

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen