Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 13 april 2016

Buitenactiviteiten

Owww het weer wordt steeds mooier en dat betekend hier nog meer buitenspelen. De spruiten zijn al graag buiten, maar wanneer het zonnetje ook nog eens gaat schijnen is het zelfs moeilijk om ze naar binnen te krijgen.
Vandaag zet ik 5 leuke buitenactiviteiten op een rijtje geschikt voor dreumesen en peuters. Volgende week verschijnt deel 2 met 5 andere buitenactiviteiten.


1. Stoepkrijten en bellen blazen

 

Super easy, maar het blijft echt favoriet van de spruiten. Geen voorbereiding, dus gewoon spontaan naar buiten met de bellenblaas en de stoepkrijt. Natuurlijk kan je met stoepkrijt zoveel meer dan alleen een mooie tekening maken. Want denk je van een speurtocht uitzetten of een hinkelbaan tekenen.

2. Schatgraven 

 

 


Wanneer het dan echt mooi en warm weer is, dan is het echt super om te gaan schatgraven met je spruiten. Je moet dit wel een dag van te voren voorbereiden, maar het is niet veel werk en je spruiten hebben echt veel plezier. Een grote bak met water inclusief speeltjes en die vries je in tot een groot ijsblok. Zet het ijsblok buiten met een berg 'gereedschap' en je spruiten kunnen aan de slag. Je leest hier hoe het in zijn werk gaat.

3. Schepnetten

 

Deze activiteit vergt voor de ouders met spruiten zonder zwemdiploma een hoog 'in de gaten houden' gehalte van je spruiten, maar het is o zo leuk. Je hebt een schepnet en een emmer nodig en je gaat met je spruiten naar een ondiepe sloot. Dan kunnen ze met hun schepnet lekker hun gang gaan. Ontdekken wat er allemaal in de sloot zit. Voor de wat oudere spruiten is het ook leuk om te ontdekken wat er in de sloot leeft met een zoekkaart.

Zoekkaart Waterdiertjes

4. Moestuinieren


Hoe gaat het met jullie moestuintjes? Hier gaat het redelijk ondanks de tips die ik vorig jaar al had opgezocht. Maar dit maakt voor de spruiten niets uit. Zijn vinden het super interessant om elke dag even te kijken of dat er al iets gegroeid is, te kijken of er nog water gegeven moet worden en of er misschien een stokje bij de tomaten moet. En niet geheel onbelangrijk of er geen slakken in de sla zitten!
Hoe groter de plantjes worden, hoe leuker zij het vinden. En als het allemaal te lang duurt kan je uiteraard gewoon in het tuincentrum stekjes kopen. Daarnaast vinden onze spruiten het ook leuk om mij te helpen met onkruid wieden. Zij vinden het namelijk prachtig om het onkruid af te voeren met hun speelgoedtrekker.

5. Ramen verven


Tot slot is het heel leuk om met je kinderen ramen te verven en ze uiteraard daarna weer te wassen. Gewoon de plakkaat verf en de kwasten naar buiten en lekker op de ramen schilderen. Kliederen! Als je het kunstwerk zat bent kun je de ramen samen met je spruiten wassen. Leuk om te doen en je hebt de 'rommel' lekker buiten!

Wat doen jij spruiten graag buiten?


Lees hier 5 andere buitenactiviteiten om 
samen met je spruiten te doen!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten