Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 19 april 2016

Buitenactiviteiten Deel 2

Na een paar heerlijke dagen, volgende hier een paar dagen met regen. Maar dat mag de pret niet drukken. Mooi weer is in het vooruitzicht, dus we gaan lekker buitenspelen. Vorige week deelde ik met jullie 5 leuke buitenactiviteiten, vandaag deel ik de volgende 5 buitenactiviteiten met jullie. 

6. Fiets en auto wassen

ondeugendespruit buitenactiviteit fiets wassen

 

Onze oudste spruit vindt het prachtig om dingen te ondernemen. Zo ziet hij papa de autowassen en dan gaan uiteraard zijn handjes kriebelen. Hij wil helpen! Een paar extra handjes kan makkelijk zijn, maar bij ons zorgt het altijd voor extra werk. Daarom laten we hem ook regelmatig zijn eigen fiets wassen. Emmertje water met een doekje en spons en hij kan aan de slag. Papa kan op zijn gemak zijn auto wassen (hopelijk ook die van mama ;)) en onze spruit doet zijn eigen ding met zijn fiets. Natuurlijk is onze spruit na deze activiteit zelf ook gewassen, dus win-win situatie!


7. Hut bouwen


De spruiten vinden het heerlijk om in de tuin te rommelen. Ook al staat er een schommel, glijbaan en voetbaldoeltje in de tuin, ze spelen liever met spullen die eigenlijk niet voor ze bedoeld zijn. Zo vinden ze het prachtig om met de tuinstoelen te sjouwen (die eigenlijk te zwaar zijn) en om daar een trein van te maken of het tafeltje te gebruiken als podium. Echter vinden ze het het allermooiste als ik ze een paar dekens geef. Binnen no-time wordt er een hut gebouwd. Als ik dan ook nog een wasrek erbij haal is het feest helemaal compleet. Kortom; aanrader!

 

8. Picknicken

  

Eten moeten we allemaal en als we dan toch aan het buitenspelen zijn is het wel zo leuk om te picknicken. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk. Boterhammen kan je bijvoorbeeld al zelf binnen smeren. Al vindt onze oudste het nu prachtig om zijn eigen boterham te smeren. Is een activiteit op zich! Kleedje en wat borden en bestek mee naar buiten, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Al zijn de spruiten hier al tevreden wanneer ik een kleedje op het gras leg en drinken en een boterham meeneem.

 

9. Zandbak


De zandbak, naar mijn idee de aanwinst voor in een tuin. Onze spruiten zijn er in alle seizoenen zoet mee. Natuurlijk moet je als ouders regelmatig even vegen rondom de zandbak, maar weegt echt niet op tegen de pret die ze erin hebben. Taartjes bakken, zandkastelen bouwen, een circuit voor de auto's, bouw terrein voor de graafmachines en een speelweide voor de speeldieren! Kortom; ontelbare leuke dingen die je kan doen met een zandbak.  

 

10. Bloemen plukken

 

Een bosje bloemen op tafel is altijd leuk en hoe leuk is het wanneer je spruit deze zelf heeft geplukt. In het voorjaar staan overal weer mooie bloemen en wie is er niet gek op een leuk veldboeketje ;)
Er is vast wel ergens bij jou in de buurt een plek waar je bloemen kunt plukken. Onze spruiten vinden het prachtig. Mooie bloemen en vaak ook mooie vlinders en andere interessante beestjes. Een ontdekking op zich. 


Veel plezier!

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten