Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 15 maart 2016

Vintage speelgoed

Regelmatig maak in een bezoekje aan verschillende kringloopwinkels bij ons in de buurt. Natuurlijk speur ik daar voor spulletjes die voor mijzelf zijn, maar vaak kan ik het ook niet laten om speelgoed voor de spruiten te kopen. Geen gewoon speelgoed, maar vintage speelgoed. Speelgoed waar ik als kind zelf (soms) ook nog mee gespeeld heb. Als ik dan weer een speelgoed item tussen de rekken zie liggen waar ik goede herinneringen aan heb kan ik het vaak niet laten liggen.

Onze laatste aanwinsten deel ik vandaag met jullie en ik ben benieuwd of jij er ook goede herinneringen van krijgt!


ondeugendespruit vintage speelgoed kringloop
 Fisher Price

Fisher Price wie is er niet groot mee geworden. Speelgoed van super kwaliteit en daardoor spelen onze spruiten nu nog met Fisher Price wat uit de jaren 70 komt. Soms laten de stickers los of is het plastic een beetje verkleurd, maar dat mag de pret niet drukken. Wanner ik dan ook iets tegenkom in de kringloop kan ik het vaak niet laten staan.... Naast het Fisher Price speelgoed is eigenlijk zo goed als alles gescoord in de kringloop. 
 
ondeugendespruit vintage speelgoed kringloop
Puzzels

Niet alleen de spruiten vinden het leuk om te puzzelen, maar ook ik vind het leuk om te doen. De Jumbo Jig-Saw puzzels die ik tegenkom in de kringloop zijn favoriet. De tekeningen zijn prachtig en zeker wanneer er een trein of brandweer op staat is het goedgekeurd door de spruiten. 
 
ondeugendespruit vintage speelgoed kringloop
Auto's

Deze stoere zelfgemaakte garage kregen wij van vrienden. Iemand heeft daar ooit heel veel werk aan gehad en belande in de kringloop. Wij zijn nu de trotse eigenaar van deze garage en daar horen uiteraard auto's bij!

 ondeugendespruit vintage speelgoed kringloop
Spelletjes
Net zoals de puzzels zijn de spelletje in de kringloop ook zo leuk! Het is wel altijd even controleren of ze na al die jaren nog compleet zijn. Maar zo scoorden wij Memory, maar dan in de versie: kom er maar eens achter met prachtige tekeningen. Electro junior kennen we volgens mij allemaal!

Zit er iets herkenbaars tussen het vintage speelgoed voor jou?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

5 opmerkingen:

 1. Die kom er maar eens achter heb ik nog van vroeger. Precies dezelfde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Super mooie plaatjes en de naam is ook veel origineler!

   Verwijderen
 2. Wat gaaf! Zelf vind ik het ook altijd leuk om tussen de spelletjes te neuzen in de tweedehands winkels of kringloop! Gr, Nikki
  www.Sukhi.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk om te kijken of je voor een prikkie nog een origineel spelletje kan scoren!

   Verwijderen
 3. Jaaa, kom er maar 'ns achter! Dat staat bij mij ook weer in de kast.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen