Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 4 maart 2016

(Paas) eitjes in vormpjes

Pasen komt eraan en een ei hoort daarbij! Eitjes zijn niet alleen lekker, maar ook een goedkope bron van een compleet eiwit en goede vetten. Voor kinderen schijnt een eitje helemaal top te zijn, omdat het helpt om te groeien en goed is voor de hersenen. Een goede reden om dus regelmatig een eitje te geven aan je spruiten. Onze oudste spruit is gek op eitjes. Gekookt, gebakken het maakt het allemaal niet uit. Vandaag maakte ik voor onze oudste spruit een speciaal (Paas) eitje! 

Bij de Action kwam ik deze vormpjes tegen en deze kocht ik voor 0,95 eurocent. Ik zag ze liggen bij de bak afdeling. Door de zoet sappige kleurtjes kon ik ze niet laten liggen en ik was wel nieuwsgierig of ik onze eitjes echt in zo een vorm kon laten veranderen.

ondeugendespruit ei vormpjes actionHoe werkt het?


1. Kook het ei (hard)
2. Pel het ei wanneer het nog heet is (mijn vingers zijn niet vuurvast, dus ik gebruikte een theedoek)
3. Stop het ei in de vorm
4. Sluit de vorm
5. Leg de vorm in koud water of in de koelkast voor 5 a 10 minuten
6. Pak het ei uit de vorm en je hebt een gevormd ei

TIP: koop middelgrote eieren, deze passen het beste in de vormpjes!

Het resultaat is super leuk! Het is een kleine en makkelijke handeling en dus leuk om je spruit regelmatig mee te verrassen! Toen ik onze spruit het (Paas) ei liet zijn was hij namelijk super enthousiast. Hij heeft het ei met veel smaak en plezier opgepeuzeld!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten