Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 25 maart 2016

Open dag bij de brandweer

Het was open dag bij de brandweerkazerne bij ons in de buurt. Deze kazerne was de afgelopen maanden verbouwd en afgelopen zaterdag werd deze feestelijk geopend. Niet alleen de brandweer was aanwezig, maar ook de politie, het brandweermuseum en de reddingsbrigade. Onze spruiten zijn groot fan van alles met wielen en veel lawaai, dus het leek ons een goed idee om een bezoekje te brengen.

ondeugendespruit uitstapje brandweer


Tijdens de open dag mocht iedereen een kijkje nemen in en om de de voertuigen. Kon men mee in de hoogwerker van de brandweer en mochten de kinderen met de brandweerspuit spuiten. 
Bij het parkeren van de auto werden de spruiten gelijk enthousiast bij het zien van alles op een grote afstand. Zij wisten niet hoe snel ze uit de auto moesten komen. Eenmaal aangekomen op het terrein zelf was het enthousiasme ver te zoeken.

Voorheen zagen zij deze enorme voertuigen van een grote afstand of waren ze handzaam speelgoed en nu waren ze toch wel heel groot en maakten zij toch wel heel veel herrie. De oudste spruit kleefde aan mijn been en wilde nergens in. Hij week niet van mijn zijde, wat voor mij toch wel een unieke ervaring was. De jongste wist niet hoe snel hij 'uit' moest zeggen wanneer we hem in een brandweerauto of ambulance zette.

ondeugendespruit uitstapje brandweer
 
Het bezoek aan de open dag verliep dan ook iets anders als dat wij hadden gedacht. Uiteindelijk kregen we de oudste dan toch in de ambulance en konden we snel een foto maken. (Als was ik bijna te laat, want de helm ging al bijna af.)
  
Daar sta je dan als ouders met je goede bedoelingen! Wij dachten de spruiten een plezier te doen, maar zo blijkt maar weer je met spruiten nooit weet wat je kan verwachten!LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

1 opmerking: