Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 21 maart 2016

Makkelijke recepten voor spruiten # 3

Naast de vele 'ongezonde' snelle en makkelijke gerechten die beginnen met een P (lees: patat, pizza en pannenkoeken) lusten onze spruiten nog veel meer. Gelukkig zijn het (tot nu toe) makkelijke eters. Ik deel met jullie onze top 3 met makkelijke en gezondere recepten. Vandaag in deze blogpost #3 

Eerder deel ik met jullie het eerste lievelingsrecept en het tweede lievelingsrecept van onze spruiten.

ondeugendespruit gegrilde groenten recept
 

# 3 Gegrilde groenten


Ingrediƫnten:
* groenten om te grillen (zoals; ui, courgette, paprika, aubergine, tomaatjes, knoflook, wortel) Ongeveer 150 a 200 gram per persoon.
TIP: gebruik seizoensgroenten, scheelt veel in je portemonnee)
* olijfolie
* kruiden: oregano, basilicum, tijm
* peper, zout
* maak een keuze uit aardappelen, rijst of pasta als bijgerecht.
* eventueel vlees toevoegen, wij kiezen ook vaak voor mozzarella

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
4 personen (2 volwassen en 2 kinderen)


Snijd alle groenten in plakjes/ kleine stukjes. Was daarna de groenten goed en laat ze goed uitlekken. Doe vervolgens de groenten in een grote schaal of leg bakpapier op een bakplaat en verspreid de groenten. Sprenkel er olijfolie overheen en verdeel de kruiden en de peper en zout. Mix alles goed door elkaar en zet de oven of schaal in de oven. Zet de oven aan op grill stand. Zelf grill ik de groente op 250 graden. Stel de over voor ongeveer 10 a 15 minuten in. Houdt de oven goed in de gaten, soms gaat het snel. Je kan beter de oven voor een korte periode aanzetten en telkens na het husselen van de groenten de oven opnieuw aanzetten. Dit neemt ongeveer 25 minuten in beslag.(Natuurlijk kan je ook een grillpan gebruiken, maar dit vind ik meer werk). Door het grillen van de groenten worden ze zacht en worden ze zoeter. Iets wat veel kinderen aanspreekt!
In de tussentijd kan je de aardappel, rijst of pasta bereiden.  Wanneer alles klaar is hussel ik zelf altijd alles door elkaar. Dit werkt bij mijn spruiten altijd beter, als dat ik alles apart op het bord leg. 

Eet smakelijk!

Wat is het lievelingsgerecht van jou spruit?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten