Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 14 maart 2016

Makkelijke recepten voor spruiten # 2

Naast de vele 'ongezonde' snelle en makkelijke gerechten die beginnen met een P (lees: patat, pizza en pannenkoeken) lusten onze spruiten nog veel meer. Gelukkig zijn het (tot nu toe) makkelijke eters. Ik deel met jullie onze top 3 op deze blog met makkelijke en gezondere recepten. Vandaag in deze blogpost #2


ondeugendespruit brocolli soep lievelingsgerecht

 # 2 Broccolisoep met brood


Ingrediƫnten:
* groente bouillon (ik gebruik zelf 1 tablet op 1 liter ipv 1/2 liter)
* water (ik gebruik een liter voor 4 personen)
* broccoli ongeveer 500 gram
* 1 aardappel
* 1 ui
* brood

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
4 personen (2 volwassen en 2 kinderen)

Snipper de ui en snij de broccoli in roosjes, schil tot slot de aardappel in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg de aardappel en broccoli toe  en schenk het water erbij. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 20 minuten doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Omdat soep natuurlijk niet makkelijk te eten is voor kleine kinderen doe ik er altijd een volkoren boterham doorheen. Het liefst een bevroren, want dan koelt gelijk de soep af. 
Mocht je als ouder de soep iets te flauw vinden, dan is het een aanrader om er een beetje chiliekruiden doorheen te doen. 

Vorige week deelde ik met jullie het eerste lievelingsrecept van onze spruiten.

Eet smakelijk!

Wat is het lievelingsgerecht van jou spruit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten