Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 24 maart 2016

Boter(ham)bloempjes


ondeugendespruit boterhambloempjes bloem bento

"Disneyfiguren schreeuwen om aandacht in de supermarkt!"

 
In een poging om onze spruiten zo gezond mogelijk te laten eten ben ik een tijdje geleden begonnen met verrassingsontbijtjes en lunches. Naarmate de spruiten ouder worden, vindt ik het namelijk steeds lastiger om ze zo gezond mogelijk te laten eten. Zo schreeuwen in de supermarkt de Disneyfiguren om de aandacht van de spruiten en probeer ze dan maar eens als moeder 'nee' te zeggen. Mede hierdoor dacht ik bij mijzelf, wat als ik nou eens iets leuks maak van hun eten? Zouden ze het dan ook 'sneller' en 'beter' eten? Het antwoord is JA! 

"Geen ingewikkelde ingrediënten en moeilijke fratsen."


Wij hebben eigenlijk niets te klagen, want onze spruiten zijn goede eters. Echter blijft er vaak nog wel iets achter op hun bordje. Daarbij hebben ze zeker een voorkeur van beleg. Als het aan de oudste ligt, eet hij alleen maar kaas. Wanneer ik een verrassingsboterham maak, varieer ik van beleg en  eten ze zo goed als alles op! Het kost iets meer tijd om het klaar te maken, maar ik gebruik altijd ingrediënten die ik 'standaard' in huis heb. Geen ingewikkelde ingrediënten (die ik toch niet in het dorp kan kopen) en moeilijke fratsen. De glimlach die de lunch of ontbijt altijd op de gezichtjes tovert is het allemaal waard!

"Boter(ham)bloempjes"


Ik maakte deze bloempjes van geroosterd brood en ze zijn belegd met boter, kaas en een cherrytomaatje. De andere boterham met jam en rozijntjes. Knabbelsticks als steeltjes en rucola als blaadjes. 

"Uitdaging!" 


Boter(ham)bloempjes zijn er natuurlijk in vele soorten, maten en smaken te maken! Ik daag je uit om ook een leuke boter(ham)bloem te maken voor je spruit en deel ze dan op onze Facebookpagina onderaan de post van deze blogpost

Onder het label TRAKTATIE (aan de rechterkant op de site) vindt je nog meer ideeën voor een creatief ontbijt of lunch!
 

Eet Smakelijk!

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten