Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 22 februari 2016

Stoere dierenketting

Een luie zondagmiddag en geen zin om met dit stormachtige weer naar buiten te gaan... Wat nu? Ik besloot om samen met de oudste spruit een stoere ketting te maken. Het is een super makkelijke ketting die iedereen binnen no-time rond zijn of haar nek heeft schitteren.

ondeugendespruit ketting dierenketting

Benodigdheden:


  • Action houten kralen ketting (180cm) voor 1,99
  • Plastic dieren of iets anders wat jij aan de ketting wilt hangen
  • Sieraden oogjes of vastmaken met een lintje
  • Rond elastiek
  • Bakje om de kralen in te doen
  • Schaar

Stap 1

Pak een bakje en leg daar de houten kralen ketting in. Knip vervolgens het touwtje van de kralenketting door en haal de kralen van het touwtje af. Zo heb je netjes alle kralen in een bakje verzameld. Scheelt weer een hoop zoek en raap werk ;)

Stap 2

Pak het stuk elastiek en kijk hoe lang je de ketting bij je spruit wilt maken. Knip de juiste lengte af en dan kan je beginnen met rijgen. Onze oudste spruit vond de witte en houtkleurige kralen mooi en besloten we ze om en om te rijgen.

ondeugendespruit ketting dierenketting


Dit is een heel leuk motorisch klusje voor je kleine spruit. Let wel goed op dat ze er aan de onderkant van het elastiek niet afvallen, want dan duurt het wel erg lang voordat je spruit deze stoere ketting om zijn of haar nek heeft.

Stap 3

Wanneer er genoeg kralen aan het elastiek zitten kan je er een dubbele knoop inleggen. Test de knoop goed, want de ketting zal uiteraard heel wat te verduren krijgen aan de nek van je spruit.

Stap 4

Omdat ik thuis geen sieraden benodigdheden heb liggen en dus geen ringetjes had die ik in aan het plastic dier en de ketting kon bevestigen, besloot ik het dier vast te maken met een lintje. Knoop het lint je rond de buik van het dier en vervolgens om de ketting. Kijk goed dat de knoop van het elastiek in de nek valt (voor het zicht) of probeer de knoop vakkundig weg te werken met het lintje.

En klaar is je stoere dierenketting!

ondeugendespruit ketting dierenkettingTIP: als je geen lintjes in huis hebt, kijk dan eens in je eigen kleding. Vaak zitten er kleine lintjes om alles netjes op te hangen. Die kan je heel goed gebruiken voor dit soort DIY's.


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'
Geen opmerkingen:

Een reactie posten