Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 17 februari 2016

Statisch haar

Tijdens deze koude dagen springt en knettert het haar van onze spruiten alle kanten op! Zo staat het als het kapsel van Einstein alle kanten op en wanneer je het in bedwang probeert te krijgen, plakt het als een playmobiel poppetje rond het hoofd. Wat nu?
Ik besloot maar eens in Google te duiken om te kijken wat we aan het statische haar van onze spruiten kunnen doen!

ondeugende spruit statisch haar
Afbeelding van beautylab.nl
  
Natuurlijk kennen we allemaal het grapje met de ballon. Even wrijven, de ballon boven het hoofd houden en huppakee! Je hebt statisch haar! Echter komt er nu geen ballon aan te pas. Puur natuur! 
De lucht is in de winter droger en hebben we ook nog eens fijn de verwarming aan. Zo neemt het haar niet voldoende vocht op en zo krijgen onze spruiten dus statisch haar. 

Maar wat is statisch haar nu precies? Statisch haar heeft alles te maken met aantrekkingskracht die ontstaat door wrijving: negatief geladen deeltjes trekken positief geladen deeltjes aan. Statisch haar heeft een teveel negatief geladen deeltjes en daarom gaat het overeind staan.

Maar hoe kunnen we het voorkomen? Ik deel met jullie een paar tips voor het statische haar van je spruiten! 

  • Gebruik geen plastic borstel, maar kies voor een borstel van nylon en/ of varkenshaar.
  • Gebruik geen shampoos die het haar te veel uitdrogen, maar kies voor vochtinbrengende producten. Al zijn er volgens mij niet heel veel keuzes in shampoos voor spruiten.
  • De juiste crèmespoeling kan helpen. Ook zijn er producten te koop die je op handdoekdroog haar aanbrengt. Deze hoef je dus niet uit te spoelen.
  • Een beetje (baby)olie of was kan ook helpen om de springerige haardos in bedwang te houden.
  • Als je dit allemaal niet bij de hand hebt, dan kom je met water ook een heel eind. Maak je handen nat en maak daarmee het haar van je spruiten vochtig. Dit helpt echter maar heel even...
  • Trek je spruit geen synthetische kleding aan, dit verergert en veroorzaakt statisch haar. 
  • Laatste tip: let op de schoenzolen van je spruit. Rubberen of plastic zolen kunnen statisch laden en dan springen de haren van je spruit ook alle kanten op. 
Heb jij nog een goede tip om het statisch haar van je 
spruit in bedwang te houden en/ of te krijgen?
 
Mocht je op zoek zijn naar tips voor je eigen statische haren, dan raad ik je aan om dit artikel van Beautyscene of het artikel van Beatylab eens te lezen! 


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten