Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 1 februari 2016

Opvoedregels vervagen

Mijn opvoedregels vervagen! Bij de eerste spruit wist ik precies wat ik wel en niet ging doen. Zo zouden mijn spruiten niet lukraak voor de televisie worden gezet en snoep is uit den boze! Dit zijn slechts een paar voorbeelden van waar ik dacht dat ik dit niet zou doen. Maar ik moet iets bekennen....


Altijd gezonde voeding


Sinds de tweede spruit er is zijn mijn opvoedregels aan het vervagen. Zo kreeg de oudste spruit alleen water te drinken en snoep was echt een grote uitzondering. Wanneer papa en mama trek hadden in frietjes kreeg onze oudste spruit eerst een gezonde maaltijd. Soms mocht hij dan na zijn gezonde maaltijd een paar frietjes mee eten. Echter wanneer we nu frietjes eten zitten beide spruiten met een heerlijk bord friet voor hun neus mee te genieten.  Niets geen gezonde maaltijd!

Televisie


Heel soms keek onze oudste spruit televisie. Wanneer de televisie dan een keer aanstond, lette ik er heel goed wat er dan op de televisie was. Echter kijken ze nu regelmatig televisie. Ze zitten geen hele dagen voor de televisie, maar ik gebruik te televisie als het inzetten van een joker. Bijvoorbeeld wanneer ik eten aan het koken ben met twee spruiten aan mijn been, dan zwicht ik en zet ik ze beide voor de televisie. Of wanneer ik iets echt moet regelen en ik het niet voor elkaar krijg met twee spruiten die niet met en zonder elkaar kunnen en dan krijg je sommige zaken makkelijker geregeld als je ze voor de televisie zet. 

Middagdutjes


Onze oudste spruit deed ook 9 van de 10 keer zijn middagdutjes keurig netjes in zijn bedje. Slaapjes zijn per slot van rekening belangrijk! Ik bleef dan netjes thuis en deed daar mijn ding. Echter doet onze jongste spruit regelmatig een dutje onderweg, bijvoorbeeld in de auto of in de kinderwagen. Ik geloof niet dat hij er iets aan overhoud, maar toch vraag ik mijzelf wel eens af waarom mijn opvoedregels aan het vervagen zijn...Ligt het eraan dat het een tweede is en je het drukker hebt of omdat het bij een eerste spruit allemaal nieuw is je bij een tweede spruit het wiel niet meer hoeft uit te vinden?


Zijn jou opvoedregels vervaagd bij een tweede spruit?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten