Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 3 februari 2016

Ontbijt of lunch inspiratie

Het begon allemaal met een Sinterklaas lunch. Ik maakte voor onze spruiten een stoomboot. Ze reageerden zo enthousiast en onze oudste spruit vraagt nog regelmatig of hij een stoomboot mag eten. Zulke blij spruiten zie ik natuurlijk graag, dus ik maak nu regelmatig een leuk ontbijtje voor onze spruiten. Kijk je mee?

ondeugendespruit stoomboot ontbijt lunch
Stoomboot

Diegene die mij volgen op Instagram zien misschien wel eens iets een leuk ontbijtje/ lunch voorbij komen. Graag deel ik met jullie deze leuke en vooral hele makkelijk ontbijtjes, omdat jullie ook vast blij zijn met een grote glimlach op het gezicht van spruitjes. Je dag begint gelijk goed! Wat wil je nog meer? En als je niet zo een ochtendmens bent, dan maak je het toch gewoon voor de lunch!

ondeugendespruit kerstboom ontbijt lunch
Kerstboom
Een belangrijke regel bij ons in huis is dat het allemaal niet te moeilijk hoeft. Daarom geen moeilijke trucks of ingrediĆ«nten die je in de supermarkt niet kan kopen. Trek je koelkast open en kijk wat je in huis hebt en daar maak je iets leuks van. 
In de blogpost die ik schreef over de kerstlunch, kun je precies lezen waarmee ik deze kerstboom maakte. 
 

ondeugendespruit beer ontbijt lunch


Dit beertje is dan tot nu toe echt wel de allermakkelijkste die je kunt maken en dus geen excuses om het niet te doen. Onze spruiten vonden het heel leuk. Ik smeerde de boterham met pindakaas. Is bij onze spruiten favoriet en bij mama ook, want dan halen ze in ieder geval niet eerst het beleg van hun brood. Snijd een paar plakjes banaan en gebruik deze als neus en oren van de beur. De oogjes zijn gemaakt van rozijntje. 


ondeugendespruit slak ontbijt lunch

Gisterochtend maakte ik deze slak! Bananen vinden ze hier heerlijk en een rijstwafel met appelstroop ook. Het oogje is wederom een rozijntje en de voelsprieten zijn zoute sticks. Niet echt ontbijt, maar ik kon zo snel niets anders verzinnen. De mandarijn is een zonnetje en omdat ik de slak over de grond wilde laten kruipen gebruikte ik een beetje sla. De sla is puur decoratief, want sla gaat er hier absoluut niet in. 


Eet smakelijk en vergeet vooral niet te kijken naar die glimlach van de spruiten wanneer je het bordje voor hun neusjes zet!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

1 opmerking: