Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 15 februari 2016

Oeps...het sprookjesboek!

Elke avond voor het slapen gaan lees ik onze oudste spruit voor. Hij heeft zo zijn favorieten die ik al talloze keren heb gelezen, zoals 'Mama is kwijt', 'Rupsje Nooitgenoeg' en 'Het Circusschip'. Gisteren wilde hij opeens een andere boek. Hij pakte het sprookjesboek. Het sprookjesboek ligt al heel lang op zijn kamertje, maar nooit eerder had ik hem daaruit voorgelezen. 

ondeugendespruit sprookjesboek

Hij kroop lekker onder de dekens tussen al zijn knuffels en ik sloeg het boek open. Het eerste verhaaltje dat ik begon te lezen was Roodkapje. Uiteraard ken ik dit verhaal, maar toen ik het eenmaal begon te lezen en de wolf de grootmoeder van Roodkapje opat begon ik een beetje te haperen. Het verhaal was ook mooi ge├»llustreerd en de oudste spruit keek mij met grote ogen aan! Oeps dacht ik....ik denk dat hij dit nog niet helemaal begrijpt. Het loopt uiteindelijke natuurlijk wel goed af, maar ik krijg mijn spruit nu echt nog niet echt gelegd dat de jager Roodkapje kwam helpen en haar grootmoeder even uit de buik van de wolf sneed.... 

Al mompelende bladerde ik snel door naar het volgende verhaal. Enthousiast begon ik weer met voorlezen. (Niets aan de hand tenslotte). Nu was het de beurt aan de 3 biggetjes. Echter staakte ik al snel ook dit verhaal. Zoals jullie misschien (nog) wel weten liep dit sprookje ook de eerste 2 biggetjes niet goed af. Zij kwamen namelijk ook in aanraking met een wolf. Bouw dus nooit of huisje van riet of hout. Baksteen staat steviger!

Snel verzon ik een smoes voor onze oudste spruit en pakte snel het boek 'Mama is kwijt'. Voor de zoveelste keer las ik het verhaal van het uiltje dat zijn moeder kwijt is. Maar ook deze keer kreeg ik een grote glimlach van onze spruit en een dikke smakkerd. Vervolgens ging hij lekker slapen. 

Ik heb het sprookjesboek maar even uit het zicht van de spruit gelegd. Misschien dat we nog even moeten wachten met deze spannende verhalen! 

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten