Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 10 februari 2016

Kijk en Zoekboek!

Onze oudste spruit is gek op kijk en zoekboeken en dit komt goed uit, want ikzelf ook! Thuis, in de auto of in de wachtkamer. Kijk en zoekboeken zijn altijd leuk! Samen op zoek naar die ene ballon of naar die ene beer met die rode laarsjes. Je kan ontelbare opdrachten geven om je spruit iets te laten zoeken en ontdekken


ondeugendespruit kijk en zoekboek
Richard Scarry


Mijn eerste herinneringen aan een kijk en zoekboek zijn die van Richard Scarry. Als de naam je niets zegt, dan misschien de plaatjes wel. Ik kan mij herinneren dat ik niet uitgekeken raakte naar de mooie plaatjes waar je dingen op(nieuw) bleef ontdekken. Zat er toch nog een poes verstopt achter het muurtje en waar waren de tomaten gebleven?

Ik zocht een paar leuke kijk en zoekboeken uit! 

ondeugendespruit kijk en zoekboek
Mijn groot dieren kijk- en zoekboek

Welke spruit houdt er niet van beestjes! In dit zoekboek ben je welkom in de wereld van de dieren. Je spruit gaat met de dieren mee op ontdekkingsreis over de hele wereld. 


ondeugendespruit kijk en zoekboek
Kijk en zoekboek voor jongens

550 plaatjes om te ontdekken in dit kleurrijke en vrolijke prentenboek. Je spruit kan spelenderwijs van 1 tot 10 leren tellen, terwijl het tegelijkertijd de woordenschat uitbreidt. Kun jij de piraten en ridders vinden? Hoeveel haaien tel je? En waar is de schatkist? Een vrolijk en educatief boek waar de allerkleinsten uren zoet mee zijn! En ze hebben er ook een voor meisjes!

ondeugendespruit kijk en zoekboek
De gele ballon


Een boek dat naar mijn idee geen enkele spruit mag missen is het boek 'De gele ballon'. Dit prentenboek van Charlotte Dematons heeft verschillende platen van de stad, de woestijn, het oerwoud en de zee en ze iets met elkaar te maken hebben. Telkens opnieuw duikt er bijvoorbeeld een blauw autootje op, een boef in gevangenistenue, en een gele ballon.  Om eindeloos te bekijken!

Deze boeken zijn o.a. te verkrijgen bij bol.com
Kijk jij wel eens met je spruit in een zoekboek?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten