Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 2 februari 2016

Consultatiebureau: Ogentest Deel 2

Een paar maanden geleden schreef ik een blogpost over ons bezoek aan het consultatiebureau. Onze spruit was toen net 3 jaar geworden. Als je spruit 3 jaar wordt betekend dit ook dat je naar het consultatiebureau moet....

Piratenbril
Hij moest onder andere de ogentest toen ondergaan bij zijn bezoek na zijn derde verjaardag. Voor de test moet hij een piratenbril op. Met deze bril is één oog afgedekt en kon hij met de andere kijken. Vervolgens draaide de arts de bril om en deed de test nog een keer. Bij beide ogen ging het bij de grotere afbeeldingen goed, maar toen ze iets kleiner werden benoemde hij ze niet meer. Of hij geen zin meer? Of zag hij het echt niet? Ik kon er geen antwoord op geven en onze spruit ook niet. We moesten over 3 maanden terugkomen om de test nog eens doen. Het hoeft namelijk niets te zijn...

Plaatjes die ze moeten benoemen tijdens de test
Vandaag was onze vervolg afspraak. Spannend! Zouden we worden doorgestuurd of zou onze spruit van boven tot onder alle plaatjes bij naam benoemen. Ten eerst wilde hij wel bij mama op schoot zitten, maar hij wilde niet dat ik mijn handen voor één van zijn ogen hield. Met enige dwang ging dit iets beter, maar ik stelde de arts toch maar voor om de piratenbril te gebruiken. Zoals ik al had gehoopt maakte dit meer indruk op onze spruit en hij hield de bril keurig op. 
We begonnen opnieuw. Hij noemde in eerste instantie alles netjes op. (We hadden dit keer thuis ook samen de plaatjes geoefend.) Toch kreeg hij weer meer moeite toen de plaatjes kleiner werden. Zo zei hij tegen de zwaan een stoel, terwijl hij daar bij de grote plaatjes zwaan tegen zei. De arts keurde het echter wel goed, want ze zei: 
'hij ziet nu alleen contouren en ik snap wel dat hij er een stoel inziet'. Klaar! Bril af en we mochten naar huis!

Hij is goed gekeurd, maar toch heb ik nog een beetje mijn twijfels. Als hij 4 jaar is testen ze het weer. Ik mag toch hopen dat mocht hij toch niet alles goed zien, dat hij er geen last van heeft. Al heb denk ik dat het met zijn ogen wel goed zit. Ik vraag mij als moeder echter wel eens af of ze zijn oren niet moeten testen ;)

 

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

 

1 opmerking: