Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 27 januari 2016

Stokke Tripp Trapp Make Over

Heb jij een Stokke Tripp Trapp in huis? Wij hebben er voor iedere spruit één. Beide Tripp Trapps heb ik via Marktplaats gekocht. Hoe mooie en hoe fijn de stoelen ook zijn, ik vond het teveel geld om twee nieuwe aan te schaffen. Maar tja, dan heb je twee stoelen in een kleur die je eigenlijk niet heel mooi vind en ze hebben hier en daar ook nog wat gebruikerssporen. Ik deed wat Google werk en heb beide  Stokke Tripp Trapp een make over gegeven. Lees je mee?

ondeugendespruit Stokke Tripp Trapp oud
Before
 

Bij het begin beginnnen!


Voordat je de stoel gaat verven moet je de stoel uit elkaar halen. Dit gaat heel makkelijk door middel van een inbussleutel. Houdt de schroefjes en de twee ijzeren buisjes goed bij elkaar, want je wilt deze niet kwijt raken... Wanneer je dit hebt gedaan dan is het verstandig de stoel goed schoon te maken en te ontvetten. Als moeder weet je wat er allemaal op zo een stoel achterblijft... Om het goed te ontvetten kan je verdunde amoniak gebruiken. Let op dit stinkt! Laat het vervolgens goed drogen voordat je weer verder gaat.

Vervolgens kan je gaan schuren. Gebruik niet al te grof schuurpapier, want dan krijg je die stoel niet meer zo mooi glad als daarvoor. Schuur het hout lichtjes op. Als je klaar bent met schuren, maak je alles goed stofvrij. 

 

Schilderen

Leg de te verven onderdelen goed verspreid en gebruik bijvoorbeeld een groot stuk plastic op de grond. Zelf heb ik een poging gedaan met kranten, maar deze bleven maar al te graag plakken aan de verf...

Met een lak rolletje krijg je een mooi en glad resultaat. Zelf heb ik de stoel eerst een laag grijze grondverf gegeven. Ik koos voor grijze grondverf, omdat ik de stoel uiteindelijk mat zwart wilde schilderen. Vervolgens heb ik er twee laten mat zwarte verf van Histor op gedaan. Gebruik niet te dikke lagen, want daar wordt het niet mooier van. 

Als je gaat schilderen, schilder dan niet de gaten van de schroeven. Je zal niet de eerste zijn die de schroeven niet meer terug in de gaten krijgt nadat ze zijn volgelopen met verf!

Draai de onderdelen pas om wanneer ze echt goed droog zijn. Neem de tijd en maak er geen spoedklus van. Daar krijg je namelijk spijt van! Zelf liet ik het ongeveer 24 uur drogen.

 

In elkaar zetten!


Wanneer je denkt dat de verf droog is, wacht dan voor de zekerheid nog een extra dag met het in elkaar zetten van de stoel. De onderste verflaag kan nog nat zijn en wanneer je de stoel in elkaar zet beschadig je de verf. Al je werk voor niets!

ondeugendespruit Stokke Tripp Trapp nieuw
After
 


Het kost wat moeite, maar ik ben heel blij met het eindresultaat. De Stokke Tripp Trapp ziet er weer als nieuw uit. De klus neemt veel tijd in beslag doordat je tussendoor veel moet wachten om de verf goed te laten drogen, maar het verven zelf neemt niet heel veel tijd in beslag. 

Kosten 


Ik heb de Stokke Tripp Trapp voor 40 euro op Marktplaats kunnen kopen en dan komt daar nog een pot grijze grondverf en een pot mat zwarte verf van Histor bij. Vervolgens heb je nog je kosten aan je verfatributen, maar ik denk dat ik in totaal net 100 euro kwijt ben voor deze twee stoelen. Iets wat ik niet heel veel vind voor twee goede fijne en mooie stoelen!

Wat zou jij doen? Verven of nieuwe kopen?


TIP 1: Mocht je een vrij nieuwe Stokke Tripp Trapp hebben, houdt er dan rekening mee dat je garantie stopt wanneer je de stoel schildert.

TIP 2: Mocht je het merkje willen behouden van de Stokke Tripp Trapp, dan kan je deze er voor het schilderen afpeuteren en er na het schilderen weer opplakken met lijm.
 


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

2 opmerkingen:

  1. Hallo,
    Ik ben heel benieuwd hoe de staat van de stoel nu is nadat hij een aantal maanden in gebruik is geweest... Wij willen namelijk ook de stoel gaan verven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ook!! Blijft de verf wel mooi en geeft deze niet af, zonder dat je hem eerst helemaal afschuurt? Of is de grondverf daar voor?

    BeantwoordenVerwijderen