Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 4 januari 2016

Ssst! We hebben een plan

Een tijdje geleden schreef maakt ik een verlanglijstje voor de spruiten. Een van deze wensen van de spruiten en van mama natuurlijk werd vervuld. Voor de kerst kregen de spruiten het boek 'Mama is kwijt'. Het boek stond op ons verlanglijstje, omdat we het al vaak in de bibliotheek hadden geleend en de oudste spruit het boek bleef uitkiezen! Voor ons een hele goede reden om een eigen exemplaar in huis te halen. 

Echter was dit niet het enige boek dat onze spruiten voor de kerst kregen. Zij kregen ook het boek Ssst! We hebben een plan'. Dit boek is van dezelfde schrijver/illustrator en ik was dus heel benieuwd of dit boek ook zo in de smaak zou vallen bij onze spruiten!

Sttt! We hebben een plan Mama is kwijt

 
Het verhaaltje gaat over vier jagers in het bos. Drie van hen weten precies hoe ze die prachtige vogel moeten vangen. Het vierde jagertje mag dat plan niet in de war schoppen. Hem wordt telkens met een gedecideerd ‘Ssst! We hebben een plan’ de mond gesnoerd. Hoe zal dit aflopen....

Sttt! We hebben een plan Mama is kwijt


De spruiten vonden het een leuk boek. De kracht van het boek zit in het plot. Hiermee houdt je de aandacht van de spruiten dus goed vast. Wat erg knap is van de schrijver met die met een  minimale hoeveelheid tekst de spanningsverhogende herhalingen van het avontuur van de jagers vasthoud. De tekeningen zijn weer prachtig en de spruiten keken er dan ook aandachtig naar. 

Het is ook fijn om voor te lezen. Het verhaal is niet heel lang en het verloopt lekker vlot. Ik vind het een aanrader en de spruiten ook! 

Mama is kwijt en Ssst! We hebben een plan van Chris Haughton koop je onder andere bij Bol.com.


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

1 opmerking: