Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 26 januari 2016

Online versus Offline shoppen

Bestel jij veel online? Ik bestel regelmatig online. Ik weet dan ook (naar mijn idee) waar ik wat voor een leuke prijs kan scoren. Natuurlijk schaf ik niet 1,2,3 iets aan. We gooien eerst alles een keer in Google, want je weer maar nooit waar het nog net iets goedkoper is.


ondeugendespruit offline offline shoppen
Bron afbeelding: www.senseimarketing.com

Eén van de redenen dat ik regelmatig online shop is, omdat ik in een dorp woon. Uiteraard is hier niet alles  verkrijgbaar. Om met 2 spruiten eens lekker te gaan shoppen schiet wel eens door mijn hoofd heen, maar ik weet donders goed dat ik hier al spijt van krijg wanneer ik de auto geparkeerd heb op de plaats van bestemming. Er zit dan vaak niets anders op: online shoppen! 

Toch zijn er altijd dingen bij online shoppen waar ik volledig intrap. Denk ik alles in het mandje te hebben geklikt, kom je net op een eind bedrag uit van 47,95 en is het vanaf 50 euro gratis verzenden. Wat nu!? Shop ik er nog iets bij of neem ik eieren voor mijn geld en betaal ik die paar euro extra!? Zo bestel ik 9 van de 10x toch iets extra's, omdat ik dan geen verzendkosten hoef te betalen. Eigenlijk weet ik donders goed dat ik dan toch iets shop wat ik niet nodig heb en ben ik uiteindelijk toch duurder uit.

Daarnaast vind ik het wel altijd lastig om de juiste maat te kiezen wanneer je online kleding of schoenen besteld. Ik heb mijzelf er zelfs wel eens schuldig aan gemaakt, dat ik in een winkel ben wezen passen en de schoenen online gekocht heb. Ze waren in de winkel niet in de uitverkoop en heb ik de schoenen online besteld. Absoluut niet leuk voor de winkel, maar 50% korting of geen korting scheelde wel heel erg veel.
Toch ben ik ook de persoon die het heel erg zou vinden wanneer de 'stenen' winkels uit het straatbeeld verdwijnen. Daarom shop ik ook soms bewust bij winkels in de buurt om te voorkomen dat we straks alleen nog maar online kunnen shoppen. Een dagje shoppen in een leuke stad spreekt mij toch meer aan dan een avondje achter de laptop op de bank. 

Zo plakken er voor- en nadelen aan online en offline shoppen. Ook al vind ik online shoppen een fijne bijkomstigheid, toch zou ik het heel erg vinden wanneer we straks nauwelijks meer leuke plaatsen hebben waar we gezellig offline kunnen shoppen. 

Ben jij een echte online shopper of 
toch liever offline in een winkel?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'1 opmerking:

  1. Ik vind het fijn om iets echt te zien en in mijn handen te houden. Toch koop ik meer online. Ik woon op het platteland en via internet heb ik meer opties.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen