Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 6 januari 2016

Ikea Kura hack!

Al een hele tijd geleden schreef ik over de plannen voor de slaapkamer van onze oudste spruit. Ein-de-lijk hadden we in de kerstvakantie tijd om het Ikea Kura bed van onze spruit te hacken! Vandaag deel ik met jullie het eindresultaat!


Ik ging aan de slag met pen en papier en schetste er op los. Uiteindelijk was ik tevreden en ging aan de slag. We kochten 2 houten platen van 120 bij 250 cm. 
Ik zette de platen tegen het bed zelf en begon, volgens mijn schetsen, de lijnen op de plaat zelf uit te zetten. Nadat ik dit had gedaan heb ik de platen plat op de vloer gelegd en ben alles goed gaan nameten en met duidelijke lijnen alles uitgetekend.

Toen begon het echte werk! Omdat ik een super handige vader heb besloot ik hem te vragen om het zaagwerk te doen. In een ochtend heeft hij alles keurig uitgezaagd met behulp van papa van de spruiten. Hij heeft hiervoor een decoupeerzaag en een cirkelzaag. Toen dit eenmaal gedaan was is het noodzakelijk alles goed te schuren. We willen uiteraard geen splinters in de handjes van onze spruiten. 

Toen dit gebeurd was heb ik de platen geschilderd. In eerste instantie wilde ik ze grijs verven, echter is de kamer van de spruit niet heel groot en door een klein raam vrij donker. Ik besloot daarom te plaat te schilderen met doorzichtige blanke lak. Het schilderen was zo gepiept en toen kwam het montage werk.


ondeugendespruit ikea kura hack

Om er zeker van te zijn dat de platen goed bevestigd zijn op het bed moet je flink wat schroeven gebruiken. Omdat ik de keuze had gemaakte te werken met blanke lak en dus de schroeven zichtbaar bleven, hebben we gekozen voor mooie opzichtige schroeven. Mocht je de keuze voor een kleur kiezen, kan je de schroeven natuurlijk netjes weg werken met plamuur en verf. 

ondeugendespruit ikea kura hack

ondeugendespruit ikea kura hack

Toen mocht onze oudste spruit dan eindelijk kijken naar het eindresultaat. De glimlach op zijn gezicht staat in ons geheugen gegrift. Hij was zo blij! Hij was dan ook binnen no-time boven in zijn bed. Onderin hebben we een logeerbed gecreëerd, voor als er iemand blijft slapen. Door een kleine handeling kan je dit matras vast en/ of los maken door middel van touw en 2 haakjes. (Let op: het boven matras is 90cm breed en onder 80cm.) Natuurlijk kan er ook onder het bed gespeeld worden. 

ondeugendespruit ikea kura hack

Ik zit er nog over te denken om de grote openingen aan de zij- en voorkant een soort van gordijn te maken, zodat het een echte hut wordt. Echter is onze spruit zo blij met zijn bed, dat ik hem voorlopig nog even zo laat! 

Wat vind jij van het eindresultaat? 


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

16 opmerkingen:

 1. Hij is echt heel gaaf geworden, denk dat gordijnen het wel afmaken. Hier ook een Ikea kura bed met de bedoeling er iets mee te doen. Voorlopig echter nog niet omdat ik haar te jong vind voor een hoogslaper.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook spannend toen onze oudste er voor het eerst in ging slapen, maar doordat wij nu de platen ervoor hebben gezet is de rand nog hoger.

   Verwijderen
  2. Mag ik vragen hoe oud de oudste spruit is?

   Verwijderen
  3. Toen hij dit bed kreeg was hij ongeveer 2 en 1/2 jaar. Het is altijd gode gegaan bij ons.

   Verwijderen
  4. Toen hij dit bed kreeg was hij ongeveer 2 en 1/2 jaar. Het is altijd gode gegaan bij ons.

   Verwijderen
 2. AH ik zou geen gordijn doen. Laat ze maar lekker zelf op dat idee komen en met dekens sleuren en slepen 😉 als je een kleine kamer hebt dan maakt het de kamer nog weer kleiner als je gordijnen ervoor gaat hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is zeker waar! Dagelijks worden het dekbed en het kussen al naar beneden gehaald, inclusief alle knuffels, om beneden een feestje te maken!

   Verwijderen
 3. Zo leuk! Ik had vroeger ook een halfhoogslaper met gordijntjes eronder en een matras om op te zitten. Héle coole hut krijg je dan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het vroeger nooit gehad, vandaag onze oudste spruit nu wel!

   Verwijderen
 4. Zo leuk! Ik had vroeger ook een halfhoogslaper met gordijntjes eronder en een matras om op te zitten. Héle coole hut krijg je dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk! Ik had vroeger ook een halfhoogslaper met gordijntjes eronder en een matras om op te zitten. Héle coole hut krijg je dan!

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Hallo,
  Het is mooi wat je hebt weten te doen met dit bed!
  Wilt u de afmetingen van uw houten planken te houden en schetsen met de metingen door het toeval ?
  Tina van Parijs


  Hello,
  It's beautiful what you have managed to do with this bed!
  Would you keep the dimensions of your wooden boards and sketch with measurements by chance ?
  Tina from Paris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben de planken tegen het bed zelfs aangezet en toen alles afgetekend. Vervolgens hebben we toen alles gezaagd.

   Verwijderen