Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 29 januari 2016

Grote jongenskleding > Maatje 104

Wanneer zijn de afspraken gemaakt dat we vanaf maatje 104 grote jongenskleding moeten shoppen? Niet meer tussen de rekken neuzen met de schattige opdrukken en onschuldige kleding. We moeten opzoek tussen de grote jongenskleding die volhangen met naar mijn idee foute printjes en vreemde kleuren. Maar dat qua smaak. Ons probleem is dat onze oudste spruit wel moet shoppen bij de grote jongenskleding, maar nog geen lange jongensbenen heeft. 


ondeugendespruit 104 grote jongenskleding

Wanneer ik onze spruit een broek maatje 98 aantrek staan de verstelbare knoopjes op zijn grootst en dan moet ik nog moeite doen om de broek dicht te krijgen. De knoop schiet nog net niet open, maar lekker zit het natuurlijk niet. Zeker niet wanneer je een beweeglijk peuter bent! De oplossing leek heel makkelijk, namelijk  broeken een maatje groter kopen. Echter bleek een maatje groter niet gelijk de oplossing...

Maatje 104 bleek prima te zitten in zijn taille, maar zijn benen zijn te kort of de broekspijpen zijn te lang. Niet een klein beetje, maat maatje 104 vraagt om een dubbelen omslag! Veel te lang!
Het zal wel aan het model leggen.... We kochten een andere broek, ander model, ander merk. Zou dit dan de oplossing zijn. Helaas! Ook hadden we hier een groot stuk stof aan de onderkant van de broek waar we niet veel aan hadden. Nu loopt onze spruit dus met een dubbele omslag in zijn broek. Niet geheel modieus en zeker niet handig wanneer hij zijn kaplaarzen aanheeft. 

Misschien ligt het eraan dat maatje 104 net de overstap is naar de grote jongens kleding? Als je offline of online aan het shoppen bent, viel het mij al op dat we op een overgangsmaat zitten. Vaak moeten we al zoeken tussen de grote jongenskleding. Wellicht horen bij grote jongenskleding ook lange jongens benen en is de spruit nog niet echt toe om een echte grote jongen te worden!


Zijn er meer moeders met spruiten die dit ervaren of heeft
de oudste spruit gewoon hele korte beentjes? 


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

1 opmerking: