Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 22 januari 2016

DIY Valentijnsdag: beker

Welke papa wil er op Valentijnsdag nou geen liefdevolle kop koffie drinken? Vandaag deel ik met jullie hoe je samen met je spruit een leuke Valentijns beker maakt. Kijken jullie mee?

Je hebt helemaal niet veel nodig voor deze DIY en is ook nog eens super makkelijk! Wat wil je nog meer?

Je hebt nodig:
* beker
* stickers
* washi-tape

Allereerst moet je de mok even goed afwassen en afdrogen. Omdat ik de mok samen met de oudste spruit wilde maken, moest ik iets verzinnen waardoor hij niet in 1x de hele mok 1 kleur zou geven. Hij zit namelijk nog al erg in zijn krasfase en ook al zou papa blij zijn met een bekraste mok, ik wilde er nog iets aan toevoegen.  

ondeugendespruit DIY valentijnsdag


Dat hij krast is een gegeven, dus ik besloot de mok eerste samen met de spruit te beplakken met stickers. Zo kan hij met de stiften lekker  los op de mok wanneer je de stickers weghaalt heb je een leuk effect. Daarbij is stickers plakken één van zijn favoriete bezigheden en als hij dan vervolgens ook nog een de mok mag kleuren is het één groot feest. De hartjes stickers had ik toevallig nog liggen. Ze komen bij de HEMA vandaan en deze heb ik een tijd geleden uit een grote bak in de uitverkoop gegraaid. Ik durf dus niet te zeggen of dat ze deze nog hebben. 
De bovenkant van de mok heb ik beplakt met washi-tape, omdat ik het zelf niet fris vind om met je mond aan porceleinstift te zitten terwijl je geniet van je liefdevolle kop koffie.

Nadat de spruit zijn creatie af had gemaakt, heb ik de stift eerst goed laten drogen. Vervolgens heb ik de stickers verwijderd. Nu is het resultaat al super leuk. Echter we zijn nog niet klaar!

ondeugendespruit DIY valentijnsdag

Als je klaar bent met jullie creatie moet het minimaal 4 uur laten drogen. Vervolgens moet je het in de oven afbakken gedurende 90 minuten op 160 graden. Na het afbakken is het serviesgoed weerbestendig, waterdicht en afwasmiddelbestendig. Je kan het alleen met de hand afwassen en dus niet in de vaatwasser doen. 

Ik kan niet wachten om het gezicht te zien van papa als onze spruit met zijn cadeau geeft! Maakt jou spruit ook iets voor papa?

Eerder schreef ik een blogpost over DIY serviesgoed. Ook deze is natuurlijk leuk om te maken voor Valentijnsdag.

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het mooi geworden! Maar ik heb al teveel mokken in huis, dus sla ik deze even over.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan natuurlijk ook iets anders van porcelein maken voor Valentijnsdag!

   Verwijderen
 2. Wat een leuke beker is dat geworden. Goed idee van de stickers, zo heeft je kind het toch helemaal zelf kunnen doen, met uiteindelijk een heel gaaf effect.

  BeantwoordenVerwijderen