Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 20 januari 2016

Alle momenten bijhouden

Wanneer voelde jij je kleine spruit bewegen in je buik? Wanneer zei hij zijn eerste woordje? Wanneer ging hij voor het eerst kruipen? Wanneer ging hij voor het eerst lopen?
Toen ik zwanger was onze eerste spruit was ik ervan overtuigd dat ik alles tot in de puntjes bij zou houden. Hoe leuk is dit niet voor later! Helaas heb ik gefaald en flink ook. Ik had het kunnen weten, want ik ben niet zo van de cijfers en data.

Milestone Babycards
 

De bedoeling was dat ik het allemaal zou bijhouden in een mooi opschrijfboek. Leuke foto's erbij, verhaaltjes en tekeningen. Helaas ligt dit boek met 1 a 2 beschreven bladzijdes ergens in de boekenkast. Hierin staat in ieder geval zijn geboortedatum, zijn gewicht en zijn lengte. Gelukkig hebben de aantekeningen van de kraamzorg nog, dus de eerste week is gedekt ;)
Het is mij gewoon niet gelukt. Ik heb vele momenten in mijn geheugen gegrift staan en ik kan ze zo voor mij halen, maar vraag niet of dat hij 4 of 5 maanden was. Ik zou een gokje doen.
 
Toen ik zwanger was van de tweede spruit, zou ik het allemaal weer oppakken. Er waren toen ook net van die leuke Milestone babycards op de markt en die leken mij ideaal! Echter is het met een tweede toch een stuk uitdagender. Handen en ogen tekort en was dit nou echt zijn eerste woordje of zei hij dit gisteren ook al? Verwarring alom! Daarbij is het hier in huis een enorme uitdaging om een foto te maken zonder dat de andere spruit door het beeld loopt of juist net op dat moment een willekeurige kast leeg haalt. Met als resultaat dat ik van de tweede spruit wel een paar milestones heb kunnen vastleggen, al kan de eerste lag ook een paar dagen eerder zijn geweest. 
Alles is van beide spruiten een beetje om en nabij....echter kan ik de gebeurtenis zelf nog zo voor de geest halen. Hoe ze bijvoorbeeld beide voor het eerst 'mama' zeiden en ze hun eerste stapjes deden. Als de spruiten later als de groter zijn iets willen weten zal ik ze alles persoonlijk vertellen en misschien dat het tijdstip dan ontbreekt, maar dat zullen ze mij vast vergeven!
Gelukkig zullen er nog vele milestones komen en beloof ik hierbij beterschap!

 Is het jou wel gelukt om alle milestones vast te leggen?

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'
Geen opmerkingen:

Een reactie posten