Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 21 december 2015

Wandelen op landgoed Mildenburg!

Met dit mooie weer (in december!) vind ik dat het niet kan maken om binnen te blijven met je spruiten. Wij gaan er dan ook heel graag op uit om te wandelen. Lucky us, want wij wonen in een omgeving waar het stikt van de mooie wandelroutes. Vandaag gingen wij naar het landgoed Mildenburg in Oostvoorne


Op de hoofdlaan op de loopfiets!
"Het landgoed Mildenburg bij Oostvoorne is in de loop van de 18e eeuw ontwikkeld door de familie Van Leyden-Van Leeuwen. Het was een prachtige barokke tuin met grote rechte lanen, een doolhof een theekoepel en beelden. Om het landgoed productief te maken, waren grote delen in gebruik als hakhout. Zo’n landgoed had ontzettend veel onderhoud nodig. Het is dan ook niet zo vreemd dat de meeste onderdelen van de barokke tuin zijn verdwenen. Alleen de grote hoofdlaan en wat stukjes van de andere lanen zijn nog overgebleven. Een oud beukenbos vormt de overgang van het landgoed naar een binnenduinbos. Een hoog duin biedt uitzicht op het Groene Strand en het Oostvoornse Meer." Bron


Hut bouwen op het hoge duin

Verdwalen op het landgoed is overdreven, maar je kan er wel heerlijk ronddwalen. Er is een route uitgezet van 2 km, maar de andere paden vragen erom om betreden te worden en dus ga je al snel van de vaste route af. Wat juist heerlijk is omdat je spruiten dan alle kanten op kunnen rennen. Of juist heerlijk een hut kunnen bouwen, zodat papa en mama kunnen toekijken vanaf een boomstronk.  

Het is dus geen hele lange wandeling, maar dat kunnen de benen van onze oudste spruit nog niet aan. Wij hadden zijn loopfiets meegenomen en dit is echt een aanrader. Lekker crossen over de mooie paden en van de hoge duin door de bladeren. 

Educatieve bordjes zijn ook aanwezig!
Onze jongste spruit zit nog prins heerlijk in de kinderwagen, maar dat betekend helaas ook dat niet alle wandelroutes begaanbaar zijn. Op het landgoed Mildenburg kan je wel heerlijk wandelen met kinderwagen. Soms een klein obstakel, maar dat mag de pret zeker niet drukken. 

Aan het einde van je wandeling zijn er in het dorp Oostvoorne genoeg mogelijkheden waar je iets kunt eten en drinken. Je kan ze zeker met deze wandeling en een hapje en een drankje een halve dag prima vermaken.

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'Geen opmerkingen:

Een reactie posten