Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 23 december 2015

Kerstshow bij het tuincentrum

Kerstvakantie! Tijd om leuke dingen te doen met de hele familie.
Wij besloten om een bezoekje te brengen aan de kerstshow bij het tuincentrum. Nou ben ik zelf niet zo een type dat zichzelf begeeft in een grote mensen massa met twee spruiten, maar een middagje gratis vertier voor de spruiten sla je niet zomaar over, toch?

Bij binnenkomst begaven wij ons in een 'Frozen' wereld. Dat deed onze spruiten echter niets (ffieuwww), zij wilden naar de kerststal met allemaal beestjes. Toen we daar de konijnen en de bokjes geaaid hadden, begaven we ons door de entreepoortjes. We waren 'binnen'!

ondeugendespruit kerstshow tuincentrum
Wat een drukte! Had ik natuurlijk ook wel verwacht, maar als je dan om je heen kijkt en complete families (inclusief opa's, oma's, ooms, tantes en noem maar op) tussen de kerstsnuisterijen ziet scharrelen.... 
In het begin viel het wel mee, maar toen we eenmaal bij een heel leuk kersttreintje waren aangekomen, waar de spruiten (zonder ouders!) in konden zitten om een ritje te maken, werd de sfeer anders....

Fanatieke ouders (vaak enthousiaster dan de spruiten zelf) drongen zich naar voren om zo snel mogelijk hun spruit in het treintje te zetten om vervolgens een complete fotoshoot te houden. Soms zelfs snauwend naar andere ouders die ook hun kind in het treintje wilden zetten.

Toen ik het allemaal van een afstandje had bekeken heb ik eerst nog maar eens gevraagd aan de oudste spruit of hij zeker wist dat hij in het treintje wilde. Met een grote twinkeling in zijn ogen zei hij JA! Ik heb toen mijn verstand op 0 gezet en had binnen aanzienlijke tijd een spot in de trein veroverd voor de oudste spruit. 

ondeugendespruit kerstshow tuincentrum

Toen we het treintje hadden gehad, stond daar de draaimolen op ons te wachten. Bij de draaimolen moest je jezelf door de kinderwagens en karretjes manoeuvreren om ook maar enigszins in de buurt te komen. Zodra de draaimolen stopte moest je snel met je ogen de molen scannen op een vrije spot. Vele ouders en spruiten hadden namelijk niet de intentie om plaats te maken voor de andere spruiten die aan het wachten waren. Want tja, waarom zou je!? Het zat ons gelukkig mee, want voor ons stopte de brandweerwagen en de bestuurdersplek kwam vrij! De glimlach van onze oudste spruit achter het stuur in de brandweerwagen maakte alles weer goed! 

We sloten ons weer aan in de verplichte colonne die ons leidde langs alle kerstsnuisterijen om vervolgens neer te strijken om een broodje te eten en iets te drinken. Wat trouwens heerlijk was! Even bijkomen van alle hectiek. Dit bracht ons voldoende energie om onze reis door de kerstshow te manoeuvreren.

De spruiten hebben hun ogen uitgekeken en hadden een glimlach op hun gezicht. Zij hebben een top middag gehad en daar doe je het allemaal voor!

Hebben jullie een bezoek gebracht aan de 
kerstshow bij het tuincentrum?

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ze gemeden vanwege de drukte die jij beschrijft. En dat van die ouders met dat treintje klinkt vrij afschuwelijk zeg. En ook helemaal niet als de kerstgedachte van vrede op aarde!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen