Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 7 december 2015

Kerstlunch

Voor de Sinterklaas maakte ik voor beide spruiten een Sinterklaas lunch. De oudste spruit reageerde toen zo enthousiast en vraagt nog dagelijks om een stoomboot boterham! Vandaar dat ik besloot een kerstlunch te maken.

Wederom had ik dit niet voorbereid, dus gewoon spulletjes gebruikt die we al in huis hadden. (Dit was niet heel veel, want de achterkant van de koelkast was heel goed zichtbaar). Al snel had ik het idee om een kerstboom te maken. Onze spruit had namelijk  onze de eerste kerstboom bij ons in het dorp al gespot en raakt er niet over uit gesproken. 

ondeugendespruit kerstlunch kerstboom


Uiteraard probeerde ik de lunch weer zo gezond mogelijk te houden en heb dus geen gekke of bijzondere ingrediĆ«nten gebruikt.  

 

Benodigdheden:

* 3 boterhammen
* boter
* pindakaas
* mandarijn
* banaan
* kaas
* cherrytomaatjes
* bord
* mes

Ik ben begonnen met het beleggen van de boterhammen. Dit keer koos ik voor boter met kaas. De boterhammen heb ik op elkaar gelegd en toen ben ik er driehoekjes van gaan snijden. Eerst een vierkant van de boterham gemaakt, door de korstjes eraf te snijden. Ik heb uit een dubbele boterham 12 kleine driehoekjes gehaald. Daarna heb ik nog een boterham met pindakaas gesmeerd en dubbel gedaan. Van deze boterham heb ik de stam van de kerstboom gemaakt. 
Vervolgens heb ik de driehoekjes op het bord gelegd in de vorm van een kerstboom en de stam van de kerstboom neergelegd. Daarna ben ik de kerstboom gaan versieren. Onze spruiten zijn gek op fruit, dus de grond is gemaakt van de bananen (en 2 kerstballen in de boom), de rest van de kerstballen zijn cherrytomaatjes en de piek is een halve mandarijn. 

Deze kerstlunch voor de spruiten had ik binnen no-time gemaakt! Zo voor elkaar met een leuk resultaat. De spruiten waren weer zeer verrast en hebben binnen no-time hun kerstboom opgegeten. Laat je fantasie de vrije loop en duik eens in de koelkast en kijk waar jij je spruiten mee kans verrassen!

Eet smakelijk!
 

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'Geen opmerkingen:

Een reactie posten