Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 3 december 2015

Het zijn maar fases...Onze oudste spruit is net 3 jaar geworden en hij heeft ons verrast met enkele nieuwe fases.


HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE,
HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE,
HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE,
HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE,
HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE,
      HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE, HET IS EEN FASE!      

 

 

Verlegen

Onze oudste spruit is opeens verlegen! Waar onze spruit eerst overal binnenstormde zonder blikken en blozen, is hij nu super verlegen. Wanneer we nu ergens aankomen laat hij de eerste 10 minuten met geen mogelijkheid je been los. Hij verstopt zich zelfs het liefst onder je jas. Meneer heeft besloten dat hij nu eerst de kat uit de boom kijken en gaat dan uiteindelijk voorzichtig eens rond zich heen kijken of de kust wel veilig is.

Grote mond

Onze spruit is niet zo een prater, maar meer een doener. Hij verteld geen hele lange verhalen. Hij geeft vaak een zo kort mogelijk antwoord op de vraag die hem gesteld wordt (als hij besluit antwoord te geven...). 
Maar sinds kort kan er opeens een 'NEE, MAMA!' uit zijn mond komen, als hij iets niet wilt. En dan heb ik het nog geeneens over de blik die ik erbij krijg. Hij krijgt een eigen mening en die wil hij graag met mij en andere mensen delen.

Lust ik niet!

Tot slot schrokte onze oudste spruit al zijn eten naar binnen, maar nu zit hij soms lang aan tafel met een verpietert prakkie voor zijn neus. Zijn smaak is veranderd (denk ik) en prakkies die hij eerst zonder pardon naar binnenschoof, blijven nu regelmatig staan. Wij worden dan luid en duidelijk verrast met 'LUST IK NIET!' No worries, niet al het eten heeft hij opeens de rug toegekeerd. Wanneer de naam van het eten begint met een P, zoals patat, pannenkoeken en pastaschrokt hij dit zonder problemen zo naar binnen.

Ondertussen ploeteren wij vrolijk verder en roeien we met de riemen die we hebben. Ik ben benieuwd met welke volgende fases hij ons gaat verrassen! Never a dull moment!


Met welke fase werd jij opeens verrast door je spruit?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

1 opmerking: