Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 8 december 2015

DIY Serviesgoed!

Heb jij dat ook altijd? Een paar dagen voor kerst nog steeds geen origineel cadeau in huis voor je moeder of schoonmoeder. Dit jaar gaan we het anders doen. Vandaag op de blog een leuk DIY om als cadeautje te geven of gewoon iets leuks voor jezelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is iets van serviesgoed, zoals een bordje of een beker, en porseleinstiften.Als serviesgoed koos ik voor borden in de vorm van sterretjes. Deze kwam ik toevallig tegen bij de Action en het leek mij leuk om deze cadeau te geven voor kerst. De porseleinstiften kocht ik bij de HEMA.

Voordat ik met de porseleinstiften aan de slag ben gegaan op de borden, heb ik de borden eerst goed afgewassen en gedroogd. Om teleurstelling te voorkomen, heb ik het bord eerst overgetrokken op de stuk papier en vervolgens eerst gaan kijken wat ik wilde maken. 
Toen ik tevreden was over mijn creatie ben ik deze met potlood op het bord gaan tekenen. Als er dan iets mislukt kan je het namelijk nog makkelijk verwijderen. Als het eenmaal naar je zin is, kan je het met de porseleinstiften overtrekken. Let op (wees niet zo een ei als mij...) aan beide kanten van de stift zit namelijk een dop! Een botte punt en een ronde punt. Dit maakt het tekenen/ schrijven met de porceleinstift een stuk makkelijker.


 
 
Als je klaar bent met je creatie moet het minimaal 4 uur laten drogen. Vervolgens moet je het in de oven afbakken gedurende 90 minuten op 160 graden. Na het afbakken is het serviesgoed weerbestendig, waterdicht en afwasmiddelbestendig. Je kan het alleen met de hand afwassen en dus niet in de vaatwasser doen. Tenzij je de creatie zat bent en weer toe bent aan iets anders.

Zelf ben ik heel tevreden met het eindresultaat. Ik hoop dat mijn (schoon)moeder dat ook is ;) 


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

4 opmerkingen: