Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 1 december 2015

D.I.Y. Kerstkaart

Ben jij iemand die dit jaar een zelf gemaakte originele kerstkaart wilt sturen? Dan ben je hier aan het goede adres!

Ik maakte dit jaar kerstkaarten van karton. Goedkoop materiaal en we recyclen er lekker op los. Gegarandeerd een kerstkaart die opvalt tussen de rest! Ik maakte twee leuke voorbeelden, maar de variaties zijn natuurlijk oneindig!


Benodigdheden


* karton
* schaar
* stempels + inkt
* washi-tape
* touw ondeugendespruit DIY kerstkaart

Knip uit het karton een kaart. Bepaal zelf hoe groot je deze knipt. Houdt er wel rekening mee, dan wanneer je de kaart per post wil versturen er wellicht een passende envelop voor moet hebben. 

Als je het karton hebt geknipt kan je aan de slag. Wij knipten stukjes washi-tape door de helft en plakte hier een grafische kerstboom van. Met stempels maakten wij een piek en zette een boodschap op de kerstkaart.

ondeugendespruit DIY kerstkaart


De andere kaart maakten we op dezelfde manier, maar met een kleine twist. Na het knippen van het karton hebben we een touwtje rond de kaart gewikkeld en deze door middel van een strikje vast gemaakt. Mocht het touwtje niet goed blijven zitten, dan kan je aan de zijkant van de kaart een kleine inkeping maken met een schaar. 

Daarna aan de slag gegaan met stempels om de kerstboodschap erop te plaatsen. Om de kaart iets speelser te maken hebben we een letter met kleurig washi-tape gemaakt. Zo springt de boodschap er echt uit. Daarnaast hebben we nog wat kerst stempels gebruikt om de kaart verder te versieren. 

Beide kerstkaarten zijn super makkelijk om te maken en per kaart heb je ongeveer 10 minuten nodig. Valt reuze mee! Toch? 

Wij zijn erg tevreden over onze kaarten! Deze zullen zeker opvallen!


Veel plezier!

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


1 opmerking:

  1. Vooral die bovenste met zigzag washitape in de vorm van een kerstboom vind ik leuk!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen