Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 9 december 2015

DIY Kerstboom voor je spruit

Een tijdje geleden kocht ik enthousiast een paar kerstartikelen online. Maar soms koop je wel eens iets online, wat bij thuiskomt toch anders uitvalt dan dat je had gedacht. Ik had een miskoop gedaan, althans dat dacht ik. 

Ik kocht online een kerstboompje van hout. Toen ik deze uitpakte maakte deze toch niet helemaal mijn verwachtingen waar. Omdat ik met het boompje plannen had om zelf een leuke DIY te maken, besloot ik het toch niet terug te brengen. Ik heb het boompje een tweede kans gegeven. Niet ik heb er een DIY mee gemaakt, maar de oudste spruit.

ondeugendespruit DIY kerstboom

Benodigdheden


* verf
* verf kwasten
* short voor je spruit
* kranten
* schuurpapier
* knutselmateriaal, zoals glitters, confetti, stempels
* lijm

ondeugendespruit DIY kerstboom

Eerst is het handig om het kerstboompje eerst licht op te schuren, anders blijft de verf van je spruit niet zitten. Als je het boompje heb opgeschuurd, maar je het boompje goed stof en vet vrij. Zodra dit gebeurd is kan je spruit aan de slag.
Krant op tafel en je spruit een short aan en aan de slag! Zodra er aan beide kanten van de kerstboom een lekkere verflaag zit kan het boompje drogen. 
Ik heb zelf de spruit lekker laten verven op zijn eigen manier en uiteindelijk heb ik samen met hem het boompje met een kwast getamponeerd. Dit gaf een leuk effect. 

ondeugendespruit DIY kerstboom

De volgende dag heeft de oudste spruit het boompje versierd. Hij heeft met vilten bolletjes het boompje omgetoverd tot een echte kerstboom. Natuurlijk kan je gebruiken wat je zelf wilt en eventueel in huis hebt. 

ondeugendespruit DIY kerstboom


In een echte kerstboom horen uiteraard lichtjes en die hebben we dit prachtexemplaar dan ook gegeven. Het eindresultaat staat (ja, nu al!) op de kinderkamer van onze oudste spruit. Elke avond voor het slapen gaan staat het boompje aan tijdens het avondritueel. Onze spruit is er super blij mee. Zo wordt een miskoop toch nog een juweeltje!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten