Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 17 november 2015

Sinterklaas lunch!

Afgelopen zondag waaide de wind hier hard door de bomen en Sinterklaas was de dag ervoor aangekomen in ons land, dus het leek mij een goed idee om de spruiten eens te verrassen met een spontane Sinterklaas lunch.


ondeugendespruit stoomboot lunch sinterklaas


Deze lunch was een spontane actie en ik had dus van te voren geen 'speciale' boodschappen in huis gehaald. Ik heb de keukenkastjes en de koelkast opengetrokken en gekeken waar ik iets mee kon maken. Nadat ik alles had uitgestald op het aanrecht, ben ik gaan kijken wat ik ermee kon fabriceren. Als snel kwam ik op het idee om een stoomboot te maken. (het paard van Sinterklaas is voor mij een stapje te ver). Daarbij wilde ik de lunch gezond houden en dat is aardig gelukt! 

Benodigdheden:

* brood
* brood beleg
* mandarijn
* kaas
* cherrytomaatje
* paprika
* ontbijtkoek
* steekvormpjes
* pepernoten
* rozijnen
* dadel (gedroogd)
* bord
* mes
* cakevormpje
* cocktailprikker

Ik ben begonnen met het brood te beleggen. Ik heb zelf pindakaas gebruikt, omdat de spruiten daar dol op zijn. Vervolgens heb ik het boord in de vorm van een boot gesneden. 
De stoomboot heeft een schoorsteen en deze maakte in van ontbijtkoek. De stoom zelf heb ik uitgebeeld met rozijntjes.
Toevallig had ik tussen mijn uitsteekvormpjes een visje zitten en deze maakte ik ook van ontbijtkoek. 
De golven maakte ik van paprika die ik in dunne reepjes had gesneden. De stoomboot van Sinterklaas kan uiteraard niet zonder Piet. Ik maakte een Piet van een rondje met kaas, die ik met een uitsteekvormpje maakte. Daarop een cherrytomaatje als hoofd en een gedroogde dadel was de muts van Piet. Piet heb ik door middel van een cocktailprikker aan de stoomboot vastgemaakt. 
Fruit hoort (bij ons) ook bij de lunch en ik fabriceerde met een mandarijn een zonnetje. Ik heb alleen de mandarijn uit zijn schilletjes gehaald. Probeer bij het schillende mandarijn heel te laten. Door de mandarijn in een cakevormpje te doen kreeg de zon ook echt zonnestralen. 
Als patrijspoortjes had ik pepernoten in gedachten, maar omdat deze door de kleur niet opvielen op de boterham, heb ik met een uitsteekvormpje van kaas rondjes gemaakt. Deze heb ik op elkaar gedaan en nu vielen de patrijspoortjes goed op.
Als je alles voorbereid hebt kan je alles netjes op het bord leggen. 

Het koste even wat tijd, (ongeveer 15 minuten voor 2 stoomboten) maar die smoeltjes waren van de spruiten waren onbetaalbaar toen ze aan tafel kwamen en hun stoomboot zagen!


Eet Smakelijk!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke (en gezonde) lunch zeg! Heb je zin om mee te doen aan mijn Sinterklaas-link up? (http://www.mizflurry.nl/2015/11/sintspiratie-7-leuke-sinterklaaslinks.html)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke lunch heb je daar van gemaakt. Echt superleuk, en ik herken de stoomboot ook echt.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen