Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 24 november 2015

Op bezoek bij Sinterklaas!

Afgelopen zaterdag zijn de spruiten op bezoek geweest bij Sinterklaas en Piet op het werk van papa. In en vorige blogpost schreef ik  dat wij vorig jaar ook bij Sinterklaas en Piet zijn geweest. De oudste spruit heeft het toen heel erg naar zijn zin gehad, maar eigenlijk snapte hij er geen snars van. Dit jaar verliep de middag iets anders.

ondeugendespruit bezoek sinterklaas
Veilig op grote afstand

 Vorig jaar heeft hij gedanst, heen en weer gerend tot dat hij er (bijna) bij neerviel. Al die andere spruiten die er rond liepen, de lekkere hapjes, drankjes, een voorstelling van de Pieten en Sinterklaas, kortom hij wist de hele middag niet waar hij het moest zoeken. Er gebeurde zoveel om hem heen! Maar wat Sinterklaas nou eigenlijk kwam doen met die Pieten....

Dit jaar liep de oudste spruit niet meer zo enthousiast naar binnen. Hij week zelfs niet van onze zijde af. (Zo kennen we onze spruit ab-so-luut niet!). Hij wilde vast gehouden worden en het liefst niet meer op de grond gezet worden. Lekker hoog, waardoor hij alles goed van een afstandje kon zien. De jongste spruit daar in tegen, zat te springen van plezier in de kinderwagen. Hij vond het een GROOT feest!

Nadat er wat tijd verstreken was en de oudste spruit een klein beetje ontdooit was (lang leve de pepernoten), hoefde hij niet meer vastgehouden te worden. Niet dat hij vooraan wilde staan bij de andere spruiten, die wel enthousiast met de Pieten en Sinterklaas aan het zingen en springen waren, maar hij durfde af en toe een blik naar het podium te werpen. 

ondeugendespruit sinterklaas boks
BOKS!
Toen het hele festijn bijna afgelopen was, werden er cadeautjes uitgedeeld. Bij het afroepen van de oudste spruit zijn naam zijn we samen het cadeautje bij Sinterklaas gaan halen. (Spruit hield mij zo goed vast dat er bijna geen bloed meer door mijn armen stroomde.) De Sint zag de spanning op onze spruit zijn gezicht en hij ging er goed mee om. Door een stoere boks met onze spruit te doen durfde hij 'iets' meer. Hij heeft het cadeau netjes aangepakt en zelfs een binnensmonds 'dankjewel' gezegd. Toch zag ik de spanning op zijn gezicht en de blosjes op zijn wangen. Hij kan het allemaal nog niet verwoorden, maar dat hoeft ook helemaal niet. Ik begrijp het als geen ander...de appel valt tenslotte niet ver van de boom.


Wat vind jouw spruit van Sinterklaas? 


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

1 opmerking: