Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 2 november 2015

Mama is aan het sporten

Onlangs schreef ik de blogpost Mama moet meer gaan sporten, maar.....
Daar probeerde ik mijzelf met 4 'goede' redenen te overtuigen dat ik (weer) aan het sporten moest. Deze afspraak stond al zo lang en stiekem eigenlijk nog steeds. Maar NU heb ik toch iets gevonden.

Naast mijn wekelijks yoga lesje, sport ik nu bijna dagelijks. Soms 10 minuten, soms zelfs een uur. De spruiten gaan mee en het kan eigenlijk altijd en overal. Ok, als het regent is het niet echt fijn, maar het zou in principe kunnen. Het kost eigenlijk niets en na deze sessie hangt je tong echt wel op je knieĆ«n. Je hebt echt het gevoel dat je iets hebt gedaan. 

Je zult nu misschien wel benieuwd zijn waar ik het over heb, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Geef je spruit een fiets en leer hem fietsen. En dan heb ik het nog geeneens over fietsen zonder zijwieltjes, zelfs met zijwieltjes zorgt al voor een boel lichaamsbeweging. Voeg daar nog een spruit bij in de kinderwagen en je work-out is compleet. 

ondeugendespruit leren fietsen

Sinds onze oudste spruit een fiets met zijwieltjes heeft gekregen voor zijn verjaardag, gaan we er dagelijks op uit om hem te leren fietsen. De jongste spruit in de kinderwagen en zo gaan we op pad. De spruit neemt plaats op zijn zadel, voeten op de trappers en wacht dan geduldig af.... hij vertikt het om te trappen. 

Dit zorgt er voor dat ik hem moet duwen, hem keer op keer uitleg geef hoe een fiets werkt, ik met mijn handen de trappers bedien (vervolgens keer op keer die zijwieltjes tegen mijn hielen aankrijg) en dan ook nog telkens terug moet lopen op de jongste spruit in de kinderwagen erbij te halen.
De kilo's vliegen er (helaas) nog niet af, maar ik krijg in ieder geval lichaamsbeweging. Met wat geduld, doorzettingsvermogen en een aangepast voedingspatroon kom ik er vast wel! Wat denk jij?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'Ik heb deze afspraak al zoooo lang met mijzelf staan.... Ik moet meer gaan sporten! Helaas komt er weinig tot niets van. Zeker nu er 2 spruiten zijn ben ik niet van die bank af te krijgen. Na een lange dag vol spruiten activiteiten krijg ik het nauwelijks voor elkaar om 1 avond per week naar de yoga te gaan. - See more at: http://www.ondeugendespruit.nl/2015/09/mama-moet-meer-gaan-sporten-maar.html#sthash.bNivy74F.dpufGeen opmerkingen:

Een reactie posten