Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 10 november 2015

Juweeltjes scoren op marktplaats Deel 2

Een tijdje geleden schreef ik een blogpost over het scoren van juweeltjes op marktplaats. Ik deelde toen 5 tips met jullie, deze blijven super handig. Marktplaats zit niet stil en heeft op de site enkele wijzigingen doorgevoerd. Hoog tijd voor een update om juweeltjes te scoren op marktplaats. 


4 TIPS voor het zoeken op Marktplaats


ondeugendespruit juweeltjes marktplaats
Onze juweeltjes

1#

Mocht je nu echt opzoek zijn naar een bepaald item en wil je echt weten wanneer er nieuwe advertenties zijn geplaatst, dan kan je je zoekopdracht invoeren. Zo krijg je dagelijks een mail met daarin de nieuwe geplaatste advertenties met jouw zoekopdracht. Deze kan je vinden boven je zoekresultaten als je een zoekopdracht hebt gegeven. Het enige wat je hoeft te doen is op bewaren te drukken. Je moet dan uiteraard wel ingelogd zijn.

 

2#

Geen nieuwe, maar wel heel handig is de volgende tip. Mocht je door de bomen het bos niet meer zien en wil je een juweeltje scoren dat je echt zelf op zal moeten halen, verklein dan de afstand. Vul je postcode in en het maximaal aantal kilometers dat je bereid bent om te reizen voor je juweeltje. Zo voorkom je ook een kleine teleurstelling als je bijvoorbeeld een super leuk ledikantje ziet, maar je deze moet ophalen in Groningen, terwijl je in Maastricht woont.
Wat wel nieuw is op Marktplaats, is dat je kan zoeken op advertenties bij jou in de wijk. Zo kan je zien wat de buren bijvoorbeeld te koop hebben staan. Ook leuk als je een beetje nieuwsgierig bent aangelegd ;)

ondeugendespruit juweeltjes marktplaats
Onze juweeltjes

3#

Wanneer je een bod plaats, krijgt de verkoper een mail. Voorheen kreeg de verkoper een mail met daarin geschreven dat er een bod is geplaatst en de hoogte van het bod. Nu krijgt de verkoper een mail met daarin:

      "Hierbij bied ik € 10,00 op jouw 'advertentie 
      (titel beschrijving) '.
      Ik zie graag een reactie tegemoet."

Dit zorgt ervoor dat dit gelijk een reactie uitlokt bij de verkoper. Mijn ervaring is dat je sneller in onderhandeling gaat met de verkoper. Zo voorkom je dat een bod soms een eeuwigheid blijft staan, zonder dat je weet of je het nou wel of niet kan kopen. Natuurlijk kan je altijd een mail sturen naar de verkoper en vragen wat ze ervoor willen hebben, mocht je alsnog geen reactie krijgen.


ondeugendespruit juweeltjes marktplaats
Onze juweeltjes

4#

Tot slot kan je nu ook aanvinken of je in de zoekopdracht naar jou zoekterm wilt zoeken in de titel van de advertentie en in de advertentietekst. Vink dit vakje altijd aan, want de kans op jouw juweeltje is dan veel groter. Je vindt dit vakje onder het balkje waar je je zoekterm invult.

Succes met zoeken!


  

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


2 opmerkingen:

  1. Ik koop vaak liever op eBay omdat dit sneller en efficiƫnter werkt dan marktplaats. En ik kan zien of een verkoper betrouwbaar is.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen