Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 11 november 2015

Mijn spruit draagt een helm

Onze oudste spruit is een echter doener, een durfal! Hoe vaak ik mijn ogen niet dicht knijp en mijn adem inhoudt als hij weer eens iets in zijn hoofd haalt. Zo staat hij graag bovenop een kruk of een stoel, vindt hij een trapleuning niet echt nodig en waarom kijken voor het oversteken... Het liefst zou ik hem dag en nacht met zijn helm op laten lopen, maar dit is (misschien) iets overdreven.

Toen hij een skateboard van zijn vader kreeg, moest er uiteraard ook bescherming worden aangeschaft. We kochten knie- en elleboogbeschermers, maar we moesten uiteraard ook opzoek naar een helm! Een helm die te gebruiken is bij het skaten, maar ook bij het fietsen. Veiligheid boven alles!

Bij het kijken in de plaatselijke fietswinkel werd ik een klein beetje ongelukkig van het aanbod. Ik besloot online opzoek te gaan naar een helm en ik vond een paar mooie exemplaren!

ondeugendespruit helm
Lucky 8 helm

 

Waar moet je opletten, bij het kopen van een helm?

Koop een helm voor je spruit in de juiste maat. Het bepalen van de juiste maat helm is niet zo heel erg moeilijk. De beste manier om dit te doen is via het opmeten van het voorhoofd van het kind. Op deze manier kan het eigenlijk niet misgaan. Alle helmen hebben een verstelbaar systeem zodat een kind meerdere jaren plezier heeft van zijn of haar helm.

Tips bij het meten van de hoofdomtrek van je spruit

Je kunt zelf de juiste maat bepalen door de hoofdomtrek te meten. Dit kun je doen door met een meetlint de omtrek van het hoofd circa 2 cm boven de wenkbrauwen te meten. Let er bij het kopen van de helm wel goed op dat het in centimeters is aangegeven. Koop ook niet een te grote helm. Een helm dient voor veiligheid, een te grote helm geeft niet de veiligheid waarvoor deze bedoeld is. 

De keus van onze spruit

Wat ik in het begin niet had verwacht is dat de keuze uiteindelijk nog moeilijk was ook. Ik twijfelde tussen twee helmen. De spruit heeft uiteindelijk zelf de keuze gemaakt voor de lucky 8 (zie foto).
De helm is super stevig en past goed op zijn hoofd. De helm is door middel van draaischijfje aan de achterkant ook nog verstelbaar. Ook de sluiting bij zijn kin is zacht en solide. In de helm zelf zitten stukjes schuimrubber, die ervoor zorgen dat de helm lekker zit.

Als hij deze helm opheeft als wij buiten zijn, tovert deze helm vaak een glimlach op het gezicht van mensen die wij tegenkomen. 
Wat wil je nou nog meer? Win-win situatie!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten