Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 25 november 2015

Bezoekje aan Avifauna!

Een spontane afspraak met een vriendin zorgde ervoor dat wij afgelopen maandag een bezoek brachten aan Avifauna in Alphen aan de Rijn. Tot en met 24 maart 2016 is het laagseizoen in Avifauna. Wat houdt het laagseizoen in en is het ons bevallen?

ondeugendespruit avifauna
Trompetzwaan

Bij binnenkomst viel het ons op dat er nauwelijks iemand in het park rondliep. In het begin een beetje onwennig, maar al snel zagen wij hier het voordeel van in. Op het gemak konden wij overal rondlopen, de oudste spruit kon lekker vooruit rennen (zonder dat ik hem direct kwijt was), en bij elk dierenverblijf kon je ongegeneerd lang blijven turen!

ondeugendespruit avifauna
Halfapen

Er valt veel te zien in Avifauna. Zo kan je heerlijk buiten wandelen, maar zij hebben ook verschillende verblijven waar je naar binnen kan. Voor de echte durfals hebben ze zelfs de Nachtsafari! Er zijn heel veel verschillende vogels te zien, zoals een struisvogel, knalroze flamingo's en een enorme zeearend! Naast deze mooie vogels hebben ze ook nog andere beestjes. Wij hebben namelijk onder andere ook rode panda's en halfapen gespot!

Het park is redelijk groot. Bij de entree krijg je een plattegrond en zo sla je niets over in het park. Vergeet namelijk niet een bezoekje te brengen aan de enorme glijbanen in de speeltuin! 
Wij hebben ons goed vermaakt van 11:00 - 14:30 uur. Wat voor ons ook lang genoeg was.


ondeugendespruit avifauna
Lori
 
Het hoogtepunt van de dag was het voeren van de Lori's. Een grote Australische kolonie lori's leeft in Avifauna,  tussen de palmen, oranje rotsen en termietenheuvels. Je spruit mag ze voor 1 euro een cupje nectar voeren! Je gaat met je cupje naar binnen en dan begint het hele avontuur. Wat hebben we gelachen en het naar ons zin gehad. Zeker een aanrader!


Ik zet voor jullie de voor- en nadelen van het laagseizoen op een rijtje:

 
Voordelen laagseizoen
* Hartstikke rustig in het park.
* Aangepaste entreeprijs.
* Heel rustig bij het voeren bij de Lori Landing.
* Overal op je gemak kijken.

Nadelen laagseizoen
* De speelhal is alleen in het weekend en in de vakanties geopend.
* Beperkte openingstijden.
* Geen vogeldemonstraties.
* Grote kans op 'slecht' weer.

Wij vonden het heel leuk! Een aanrader om met je spruiten naar toe te gaan. Houdt de weersverwachting in de gaten en voor een leuk bedrag kan je met je spruiten genieten van een dagje uit!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten