Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 6 oktober 2015

Voorbereidingen verjaardagsfeestje!

Het verjaardagsfeest van onze spruiten komt eraan! Dit jaar wil we er voor het eerst een echt feestje van maken. De oudste is (nu bijna) 3 jaar en kan niet wachten tot dat het zover is. Iets meer dan een maand geleden ben ik gestart met de voorbereidingen en ik zette alles even op een rijtje. 


verjaardag checklist ondeugendespruit voorbereidingen


Ongeveer 1 maand van te voren


* Het prikken van een datum is zeer essentieel voor het geven van een feestje. Ongeveer 1 maand van te voren prikte ik een datum, zo had ik tijd zat voor de voorbereidingen en hadden de genodigden tijd om een leuk cadeau te zoeken of een goede smoes te verzinnen dat ze niet konden komen ;)

* Tijdstip is ook belangrijk om over na te denken. Wil je de hele dag vrienden en familie ontvangen of plan je het liever anders. Zelf heb ik ervoor gekozen om het in de middag te vieren. Zo kunnen ze spruiten tussen de middag nog even een klein dutje doen en dan zijn ze weer fris wanneer het feestje start. 

* Locatie is natuurlijk iets om over na te denken. Vier jij het feestje van je spruit thuis of huur je een zaaltje, reserveer je in een restaurant of ga je naar het bos of het strand? (Bij een feestje op locatie moet je waarschijnlijk wel iets meer voorbereidingstijd nemen). Zelf hoop ik op een klein beetje mooi weer en zo dat we het feestje naar de tuin kunnen verplaatsen. Aangezien het oktober is zal ik er rekening mee moeten houden dat het binnen plaats moet vinden. 

* Ruimte, als je het feestje thuis viert is het wel belangrijk om in te schatten of je genoeg ruimte hebt om alle mensen tegelijk te ontvangen. Als je klein woont is het slim om de mensen verspreid over de dag te laten komen, maar als iedereen tegelijk kan komen moet je van te voren misschien even bedenken of dat je iedereen wil laten zitten, staan of beide.


* Uitnodiging, een tijdje geleden schreef ik al een blogpost over uitnodigingen voor verjaardagfeestjes.  Als je deze zelf wilt maken moet je hier ook op tijd mee beginnen. Zelf heb ik de uitnodiging gemaakt op canva.com. Canva is een handige website om gemakkelijk ontwerpen te maken zonder dat de gebruiker over enig design kennis hoeft te beschikken. Super makkelijk!

* Wensenlijstje. Bij de eerste uitnodigingen die ik verstuurde kreeg ik gelijk de reactie of de spruiten een wensenlijstje hadden. Uhhmm, nog niet! Mijn tip is dan ook voor het versturen van de uitnodigingen een wensenlijstje te maken. Er zijn altijd mensen die vragen wat je spruit wilt hebben en zo voorkom je dat je spruit 6 blokkendozen krijgt op zijn of haar verjaardag.

* Lijstje met namen maken van mensen die je graag wilt uitnodigen. Zo heb je een goed overzicht. Na het versturen van de uitnodigingen kan je erbij noteren wie wel en niet kunnen en andere bijzonderheden. 

* Benodigdheden. Van te voren even checken of dat je genoeg glazen, borden, bestek en dergelijke in huis hebt. Zo niet, dan kan je dit natuurlijk vast wel bij iemand lenen of je koopt wat wegwerp spulletjes. Dit scheelt weer een boel afwas en tegenwoordig is er zat leuks te koop. Maar misschien moet je ook nog een statafel of extra stoelen regelen. 

* Themafeest is altijd een optie (als je er van houdt). Uiteraard kan je er natuurlijk altijd een leuke draai aangeven. Er zijn genoeg leuke ideeën te vinden op het internet. Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest. 

* Playlist. Als je bang voor stille momenten op het feestje of als het allemaal niet zo op gang komt, dan is het een goed idee om een leuke playlist te maken. Komt er tijdens een stil momenten niet opeens muziek uit je speakers die niet gepast zijn voor een verjaardag.

* Versiering kan je natuurlijk kan je in de winkel kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze zelf te maken. Ik had heel veel leuke ideeën in mijn hoofd, maar helaas zijn ze (nog) niet uit mijn handen gekomen...ik heb al al leuke vlaggen en ballonnen in huis gehaald. 

* Verjaardagscadeautje! Vergeet in al de hectiek van de voorbereiding geen verjaardagscadeautje voor je eigen spruit te kopen. Het zal je gebeuren!

ondeugendespruit verjaardag voorbereiding checklistOngeveer 1 week van te voren

 

* Taart. Bak je de taart zelf of bestel je er 1. Ik heb een moeder die bakken heel leuk vind en zelf al aanbied om taarten te maken. Super! Natuurlijk kan je zelf in de keuken gaan staan of ze zelf bestellen. Zo gepiept! 

* Boodschappen voor de hapjes en drankjes. Je kan natuurlijk alles een dag van te voren inslaan, maar je kan ook elke keer iets meenemen. Zo sjouw je jezelf niet een breuk en shop je lekker wanneer het in de aanbieding is. Mocht je groot budget hebben dan zou ik gewoon catering inhuren, dan heb je nergens omkijken naar.

* Check! Als het bijna zover is dan is het goed om te checken of iedereen heeft gereageerd op de uitnodiging. Zo niet dan kan je mensen nog even contacten om te kijken of ze wel of niet komen. 

ondeugende spruit verjaardag feestje voorbereidingen


Dag van te voren!


Als je op de verjaardag zelf hapjes wilt maken kan je kijken of dit al een dag van te voren kan. Je kan het eventueel dan een dag in de koelkast laten staan. Scheelt de dag zelf een hoop gedoe en je hebt die dag waarschijnlijk al genoeg voor te bereiden en last minute dingen te regelen. Zoals het versieren van het huis en het opruimen van de rommel.

Controleer alles nog een keer voor de zekerheid en dan kan je optimaal genieten van het verjaardagsfeestje.


Feestje!


En dan is het zover! Feesten maar! Feestkleding aan, zet vast een lekker muziekje op en laat de gasten maar komen!


Of ben ik nog niets vergeten?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij ben je niets vergeten! Je hebt je echt goed voorbereid als ik het zo lees.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zondag is het D-day! Ik ben benieuwd. We hebben er in ieder geval zin in!

    BeantwoordenVerwijderen