Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 15 oktober 2015

Kinderboek: Maar waar, beer?

Beer wordt veel te groot om in een gewoon huis te wonen. En dus gaan de jongen en de beer samen opzoek naar een andere plek voor beer. 'Maar waar, beer?' 

 
ondeugendespruit maar waar beer


Voorlezen 

Je kunt je spruit overal voorlezen, maar mijn favoriete voorleesmoment is wanneer ik samen met mijn spruiten, net voor het slapen gaan. We kruipen lekker tegen elkaar en lezen samen een boekje. Het liefst een prentenboek, want dit houdt het best de aandacht vast van de spruiten. Het enthousiasme was dan ook groot toen we 'Maar waar, beer?' op de deurmat vonden. 

Diezelfde avond, toen we lekker dicht tegen elkaar aanzaten en ik 'Maar waar, beer?' erbij pakte had ik gelijk de aandacht. De oudste deed zijn beren imitatie bij het zien van de voorkant van het boek. Grrrrrrr!!! Tijdens het voorlezen waren ze stil en de jongste probeerde het boek uit mijn handen te trekken. Hij snapt misschien het verhaal nog niet, maar de prenten vond hij in ieder geval mooi.
 

Prentenboek 

 

ondeugende spruit maar waar beer


De prenten in het boek spreken de spruiten erg aan. De oudste spruit vertelde enthousiast tijdens het voorlezen wat er in het prentenboek te zien is. De jongste schreeuwt enthousiast 'die die' en kan niet met zijn vingertjes van het boek afblijven. 
De prenten passen goed bij het verhaal en als voorlezer kan je naast tekst ook nog leuke 'uitstapjes' maken naar de prenten, om daar ook nog over te vertellen.

Wij vinden het prentenboek een juweeltje voor kids en raden dit andere spruiten zeker aan! Het prentenboek is onder andere hier te koop!


Lees jij graag samen met je spruit?
Dit is een gesponsorde post.

Dit is een gesponsorde post.

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


2 opmerkingen:

  1. Ziet eruit als een heel lief boek! Leuk dat je kindjes zo enthousiast waren!

    BeantwoordenVerwijderen