Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 13 oktober 2015

De meeneem traktatie! Piratenboot!

Het is zover! Gisteren was onze spruit jarig en vandaag mag hij trakteren op de peuterspeelzaal. Dit keer was ik goed voorbereid, zoals jullie enkele weken geleden al hebben kunnen lezen. Het is een stoere en gezonde spruiten traktatie geworden, die ook best wel rugzak bestendig is. Kijken jullie mee!

ondeugendespruit piratenboot meeneem traktatie gezond

Via Pinterest kwam ik, op de site van Moodkids, deze leuke piraten traktatie captain jack tegen. Dit vond ik zo leuk dat ik besloot om hier iets mee te doen. De traktatie moest tenslotte meeneem proof zijn, dus er moest nog iets aangepast worden. Omdat onze oudste spruit gek is op bananen, bananen gezond zijn en ze makkelijk mee te nemen zijn was daar de oplossing.

ondeugendespruit piratenboot meeneem traktatie gezond


Benodigdheden traktatie:


* bananen
* doosjes rozijnen
* printer
* de piraten traktatie captain jack
* schaar
* cocktail prikkers
* satéprikkers
* touw
* (foto)lijm
* stempels/ stift
* kleine velletjes papier

Stap 1 
Print de piraten captain jack traktatie uit op je printer. 

Stap 2
Knip uit wat je wilt gebruiken voor de traktatie. Ik gebruikte 2 vlaggetjes per banaan.

Stap 3
Stempel of schrijf met stift jou boodschap op het kleine velletje papier. Prik deze dan aan de satéprikker.

Stap 4
Pak de banaan en de rozijntjes (anders blijft de boot niet staan) en bevestig deze door middel van de satéprikker aan elkaar. 

Stap 5
Prik een cocktailprikker een beetje scheef aan de onderkant (of bovenkant, het is net hoe je het bekijkt) van de banaan.

Stap 6
Pak nu een stukje van het touw en knoop deze aan de bovenkant van de banaan. Maak vervolgens het touwtjes vast aan de bovenkant van de satéprikker. Laat wel genoeg ruimte over om een vlaggetje te bevestigen. Als laatste bevestig je het touwtje aan de cocktailprikker. Laat ook hier eventueel ruimte over voor een vlaggetje. 

Stap 7
Als je het touwtje hebt bevestigd kan je de vlaggetjes met wat lijm op de prikkers bevestigen. Als het touwtje niet goed blijft zitten, kan je deze altijd nog samen met het vlaggetje vastmaken.
En dan is je traktatie klaar!

TIP: als je geen printer hebt is het natuurlijk ook makkelijk om zelf de vlaggetjes te maken of je kan vlaggetjes maken met washi-tape.


Veel succes en eet smakelijk!

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'
jullie in ieder geval vertellen dat de traktatie gezond is, makkelijk om mee te nemen en voor stoere spruiten is! - See more at: http://www.ondeugendespruit.nl/2015/09/traktatie-om-mee-te-nemen.html#sthash.gDVKhfqo.dpuf
jullie in ieder geval vertellen dat de traktatie gezond is, makkelijk om mee te nemen en voor stoere spruiten is! - See more at: http://www.ondeugendespruit.nl/2015/09/traktatie-om-mee-te-nemen.html#sthash.gDVKhfqo.dpuf

2 opmerkingen:

 1. Ik vind hem er prachtig uit zien. Maar wel een beetje te veel werk. Ik zou denk ik alleen de banaan op het doosje prikken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder het touwtje scheelt een boel, maar het was het allemaal waard toen ik die glimlach om zijn gezicht zag bij het trakteren!

   Verwijderen